Динамівці у збірній України U-21 розпочали підготовку до гри з хорватами

Динамівці у збірній України U-21 розпочали підготовку до гри з хорватами

Нагадаємо, що наставник української «молодіжки» Сергій Ковалець розраховує й на п'ятьох динамівців: воротаря Артура Рудька, для якого цей виклик до команди U-21 став дебютним, захисника Дмитра Рижука, півзахисників Андрія Цурікова, Сергія Мякушка та Владислава Калитвинцева, який на правах оренди виступає за чеський «Слован». До слова, Влад приєднається до збірної лише у вівторок. Тим часом, команда провела тренування на базі в Кончі-Заспі, а динамівці розповіли про підготовку до першого матчу нової відбіркової кампанії.

Артур РУДЬКО: «Хорватія – неприємний суперник»

- Взагалі, мене не вперше викликають до збірної, а от під керівництвом Сергія Ковальця я перебуваю вперше. Безумовно, приємно, що тренери звернули на мене увагу, буду працювати й доводити, що вони це зробили не даремно. У колективі почуваюся добре, знаю, загалом, усіх хлопців, а принципи роботи скрізь однакові, тож особливих проблем не виникне. Ігри нашого найближчого суперника, збірної Хорватії, на відео ще не дивилися, найближчим часом будемо детально їх розбирати та готуватися до гри. Знаю, що хорвати самі по собі неприємні суперники – можуть зіграти грубо чи нечесно, тож до цього потрібно бути готовими. Безумовно, в кожному матчі нинішнього відбіркового етапу будемо грати лише на перемогу.

Дмитро РИЖУК: « Завдання одне – перемогти хорватів»

- Усі хлопці зібралися в розташуванні збірної після чергового туру чемпіонату, всі в гарному настрої, відновлюємося, потихеньку готуємося, переглядаємо суперника, словом, все проходить нормально. Я знайомий з усіма хлопцями ще з першого збору, є кілька нових футболістів, вони добре адаптуються в колективі. Звичайно, про свої клубні справи кожен забуває, ми приїхали сюди з одним завданням – перемагати хорватів у першій грі відбіркового етапу. Усі налаштовані рішуче. Збірна Хорватії – атлетична, швидка команда, яка активно використовує фланги. А детальніше зможу про них розповісти вже після того, як нас познайомить із ними тренерський штаб. Будуть теоретичні заняття, на яких ми детально вивчимо суперника. Що стосується інших суперників у нашій групі, збірна Швейцарії – чемпіон світу в нашому віці, а цей факт говорить сам за себе. Хорватія, Ліхтенштейн, Латвія – це все серйозні команди, на кожен матч з якими потрібно виходити максимально серйозно налаштованими.

Андрій ЦУРІКОВ (верхнє фото): «Сподобалося грати у Львові»

- У команді хороша атмосфера, хлопці сьогодні зібралися, лише Калитвинцев приєднається до нас завтра. Настрій у всіх, як завжди, гарний, хлопці знали, що напередодні я забив два м'ячі за молодіжну команду «Динамо», привітали мене, було приємно. У нас є достатньо часу, цілих вісім днів, щоб вивчити суперника, знаю, що вони вже провели один поєдинок проти Ліхтенштейну, обов'язково ознайомимося з ним. Також будемо переглядати й свої ігри. Словом, спокійно готуємося до поєдинку. Не стану загадувати далеко наперед, скажу лише, що найважливіший матч – найближчий. Хорватія – хороший суперник, в їхньому складі виступають представники англійської Прем'єр-ліги. Та й загалом, у цьому циклі слабких команд немає, тому налаштовуємося серйозно, як на останній бій. Мандражу немає, навпаки, грати офіційні матчі краще, ніж звичайні товариські, адже відповідальність набагато більша, й є шанс проявити себе. До слова, в «Динамо» я розмовляв про майбутній матч із хорватами з Кранчаром, але лише в загальних рисах, яких-небудь повчань чи порад Ніко не давав.

Наш матч буде проходити у Львові, в нас уже була репетиція, коли ми грали там минулий товариський матч у середині серпня, і скажу, що мені дуже там сподобалося, особливо, підтримка трибун та прекрасна атмосфера на стадіоні. Вболівальники взагалі молодці – вони супроводжували нас від самого готелю, це дуже приємно. Тож я їду до Львова лише з позитивним настроєм.

Сергій МЯКУШКО: «Відчуваємо себе впевнено та нікого не боїмося»

- Зі збірною завжди пов'язані приємні емоції, сюди приїжджаєш із хорошим настроєм. Погано лише, що програли останній матч за «Динамо-2», а загалом, атмосфера позитивна. Приїжджаючи до збірної, ми відразу перелаштовуємося й забуваємо про клубні справи. У колективі я з усіма добре спілкуюся, з багатьма хлопцями давно знайомий. Що стосується суперника, ми знаємо, що Хорватія – хороша, цікава команда, яка грає в красивий футбол, тож потрібно готуватися ретельно. Ми почуваємося впевнено, в нас є свій стиль гри, який нам прищеплює тренер, тож ми нікого не боїмося. Головне, що ми добре розуміємо тренера, завдання й цілі, які він ставить. Не все завжди вдається, але ми стараємося. Мені складно визначити фаворитів й аутсайдерів нашої групи, оскільки не знаю, в якому стані перебувають команди – фізичному, технічному, тактичному. Не стану винятком, сказавши, що мені дуже подобається грати у Львові, там чудові вболівальники, шалено сподобалася атмосфера на стадіоні. Велике спасибі їм за підтримку, нам було дуже приємно грати. Вилучення у фіналах Кубка Співдружності та Меморіалі Лобановського? Це випадково так сталося, жодних проблем із нестриманістю футболістів немає, гадаю, це просто збіг.

© www.fcdynamo.kiev.ua


* Фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер