Динамівці у символічних збірних 2-го туру Ліги Парі-Матч

Динамівці у символічних збірних 2-го туру Ліги Парі-Матч

Редакція футбольного порталу UA-football.com включила до своєї збірної туру нападника «Динамо» Жуніора Мораеса, а також орендованого одеському «Чорноморцю» динамівця Владислава Калитвинцева.

Жуніор МОРАЕС («Динамо» Київ). «Такого форварда, як Мораес, дуже не вистачало «Динамо» в останні роки. При всіх перевагах Кравця, Мбокані, Теодорчика та інших, саме Жуніор найкраще вписується у фірмовий стиль «синьо-білих», завдяки чому бразилець може стати основним нападником киян та принести багато користі столичному клубу. Швидкісний, технічний Мораес чимось схожий на Ігоря Бєланова найкращих кондицій. Жуніор не побоюється брати гру на себе, завжди націлений на ворота суперника та є класичним гостроатакуючим наконечником у схемі, яку часто використовує Ребров. Матч із «Олімпіком», як і очікувалося, виявився справжнім випробуванням для «Динамо», але Мораес допоміг киянам здобути три очки, забивши свій перший гол за «синьо-білих».

Владислав КАЛИТВИНЦЕВ («Чорноморець» Одеса). «В одеському клубі Калитвинцев не просто продемонстрував свої можливості, Владислав за короткий період став лідером команди та показав, що має величезний потенціал. В атакуючого хавбека «Чорноморця» є набір якостей, наприклад, таких, як швидкість, техніка та добре поставлений удар, які мають допомогти йому вирости у гравця європейського рівня. У другому матчі поспіль 10-й номер «моряків» забиває красивий гол, веде за собою партнерів та успішно асистує їм. Другий гол у ворота «Дніпра» також одесити забили після хорошої передачі Калитвинцева, хоч і не обійшлося без помилки оборони».

Популярний сайт Football.ua, окрім Мораеса та Калитвинцева, залучив до лав збірної туру ще одного динамівця, хорватського захисника «біло-синіх» Домагоя Віду.

Домагой ВІДА («Динамо» Київ). «Універсальний захисник «Динамо» цього разу вийшов праворуч в обороні замість дискваліфікованого Данило Сильви. Традиційнощо стосується активності Віда був серед найкращих на полі, як в атаці, так і в обороні. Після вилучення Хачеріді хорват перейшов до центру захисту, де також нічого не дозволив своїм опонентам».

Сайт Matchday.ua, окрім названої вище трійки, звернув увагу на орендованого ужгородській «Говерлі» нападника Дмитра Хльобаса, який забив гол у ворота полтавської «Ворскли».

Дмитро ХЛЬОБАС («Говерла» Ужгород). «Матч проти «Ворскли» для форварда, як і для всієї ужгородської команди, можна сміливо поділити на дві частини. У першому таймі Дмитро був не особливо помітним, зате у другому – став однією з головних дійових осіб поєдинку. Хльобас постійно шукав свій шанс, сміливо йшов на всі м'ячі й таки домігся свого, забивши гол, який приніс його команді нічию. Крім того, варто згадати й удар Дмитра у стійку».

Ще двоє орендованих «Говерлі» динамівців потрапили до символічної збірної туру за версією сайту Footboom.com. Мова йде про голкіпера Артура Рудька та півзахисника Ореста Кузика, для якого матч проти полтавчан став дебютним у Прем'єр-лізі. Окрім них, до збірної за версією видання потрапили динамівці Калитвинцев та Мораес.

Артур РУДЬКО («Говерла» Ужгород). «Якби не 23-річний голкіпер «Говерли», якого гравці «Ворскли» навантажили роботою вже з перших хвилин, другий тайм ужгородського матчу перетворився би на формальність. Громов, Ковпак, Шиндер, Скляр – ці хлопці, немов з автоматичної зброї, бомбардували своїми ударами ворота «ведмедів». Рудько постійно перебував у роботі: діставав м'ячі то з одного кута, то з іншого, виходив на перехоплення та встигав покрикувати на партнерів, приводячи їх до тями. У доробку Артура 6 сейвів – це найкращий показник у турі. Голкіпер «Говерли» не зміг урятувати лише одного разу, коли захисники проґавили прискорення Ковпака».

Орест КУЗИК («Говерла» Ужгород). «Говерла» у другому матчі поспіль не поступається нашим представникам у Лізі Європи. Але якщо у грі з «Дніпром» ужгородці блискуче провели першу половину матчу, то у протистоянні з «Ворсклою» запам'яталися вдалими діями після перерви. Молодий 20-річний півзахисник вдало вийшов на заміну, помітно пожвавив гру та не боявся брати на себе ініціативу, ставлячи у безвихідь оборонні порядки полтавчан. Така настирливість та безстрашність хавбека позитивно позначилися на діях його партнерів, які у другому таймі вже не дивилися на гравців «Ворскли» знизу вгору, а самі вели гру. Кузик узяв участь у гольовій атаці, отримавши багато компліментів від експертів, які аналізували матч».

Футбольний клуб, як і багато інших сайтів, при формуванні збірної другого туру не обійшовся без Віди, Калитвинцева та Мораеса. Однак це єдиний сайт, який залучив до збірної Радосава Петровича та Андрія Ярмоленка, лідера за кількістю потраплянь до збірних туру в минулому сезоні.

Радосав ПЕТРОВИЧ («Динамо» Київ). «Провів на полі не так уже багато часу, але заслужив найкращих оцінок – блискуче увійшов у гру, коли кияни залишилися вдев'ятьох. Разом із Відою зацементував центр оборони, панував на «другому поверсі» й, загалом, блискуче впорався зі своїм завданням».

Андрій ЯРМОЛЕНКО («Динамо» Київ). «У черговий раз проявив себе справжнім лідером колективу, блиснувши технікою, відточеною взаємодією з партнерами та ефективністю. Націленість на атаку в Андрія, який відкрив рахунок, не зникла навіть при грі в меншості, він міг довести результат до розгромного, але проявив великодушність до суперника».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер