Динамівці вручили дітям, які погано бачать, спеціальні м'ячі

Динамівці вручили  дітям, які погано бачать, спеціальні м'ячі

У другий день осені до них приїхали почесні гості з «Динамо»: футболіст Сергій Мякушко, тренери Юрій Дмитрулін та Віталій Косовський. А також представник дистрибуції каналів Discovery, зокрема, Eurosport Оксана Ферчук та представник київського українського товариства сліпих (УТОС) Тетяна Драчевська. Вони вручили дітям, які погано бачать, спеціальні м'ячі – вісім для футболу та два для гандболу. У них усередині знаходяться спеціальні дзвіночки, які шумлять при русі м'яча, завдяки яким діти можуть краще з ними поводитися. Подібні м'ячі вже вручали дітям у Львові, Мукачеві та Слов'янську.

Гості привітали учнів із початком нового навчального року, побажали успіхів у здобутті знань, здоров'я та спортивних досягнень. У подяку вихованці показали кілька номерів художньої самодіяльності, зокрема, станцювали та заспівали для всіх присутніх. На завершення Юрій Дмитрулін, Віталій Косовський та Сергій Мякушко пограли з дітьми новими м'ячами, показавши їм кілька прийомів, а також зробили кілька пасів. Задоволення від спілкування отримали всі без винятку – і футболіст, і тренери, і, безумовно, дітлахи, для яких свято першого вересня, дня знань подвійно запам'ятався. Традиційне фото на пам'ять завершило захід.

Юрій Дмитрулін, тренер ДЮФШ «Динамо» (Київ):

- ФК «Динамо» Київ постійно бере участь у різних акціях, намагаючись подарувати дітям те, чого їм не вистачає, та допомогти хоч якось, хоча б частково компенсувати те, чого їм не дала природа. Я вперше на подібному заході, й дуже зворушений цим. Але, з іншого боку, радий, що дітям приділяється така увага збоку й держави, й приватних структур. Чужих дітей не буває, вони всі наші, й їм потрібно допомагати та підтримувати. Навчальний рік лише розпочався, я впевнений, у них усе буде добре й усе складеться, в тому числі й у спортивному плані.

Сергій Мякушко, футболіст ФК «Динамо» (Київ):

- Я вперше беру участь у подібному заході, перебуваю у школі-інтернаті та спілкуюся з дітьми, в яких є проблеми із зором. Хочеться їм якось допомогти. Думаю, їм приємно приймати гостей, які підтримали їх, поговорили з ними, подарували подарунки та гарний настрій. В їхньому житті має бути більше таких позитивних моментів. Особливість цих спеціальних м'ячів полягає в тому, що діти їх відчувають на слух, тому що, коли вони котяться, дзвенять так звані брязкальця. Маю сказати, хлопці б'ють м'яч пристойно, сили в них є (посміхається).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер