Динамівці всіх поколінь зібрались разом

Динамівці всіх поколінь зібрались разом

У середу в Києві пройшла перша частина святкувань, приурочена 80-річчю флагмана вітчизняного футболу – ФК «Динамо». У клубній конференц-залі зібрались представники всіх поколінь «Динамо» – від Михайла Комана, Віктора Жиліна та Володимира Щеголькова до зовсім юних вихованців клубної школи. Теплими словами динамівців усіх поколінь привітали президент ФФУ Григорій Суркіс, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж, представники Секретаріату Президента України Іван Васюник і Олександр Биструшкін.

До ювілею клубу поет Анатолій Колоша, він же відповідальний за поле на стадіоні «Динамо», написав вірш, що викликав сльозу у динамівських ветеранів:

Пролітають літа, вибухають новими думками,
Щоб світити в майбутнє прийдешніх футбольних епох
Є багато команд, та дорожча для мене «Динамо»,
Що сіяє, як зірка у сяйві гучних перемог.

Лобановський, Буряк, Троянівський, Макаров і Біба,
Базидевич, Махиня, Шевченко, Мунтян і Блохін…
Для «Динамо» сьогодні гримить стоголосе: «Спасибі!»
І «Динамо» сьогодні низький і доземний уклін.

Бережу у душі, наче скарб, непрості твої злети.
Ти у серці моїм, у мільйонів людей на вустах
Підіймаєш, мов символ життя, на зеленій планеті
Біло-синій, як небо, і гордий динамівський стяг.

Коли важко мені, я до тебе іду на пораду
Із тобою я разом радію, сміюся і злюсь.
Я «Динамо» люблю, я «Динамо» ніколи не зрадив,
Бо для нього живу і за нього щоденно молюсь.

Гостям свята показали короткометражний фільм про славну історію клубу, нагадавши миттєвості перемог та золоті голи, навіки вписані в історію футболу. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих динамівців, які пішли від нас. А потім, пам’ятними призами та подарунками відзначили всіх, хто був і є причетним до клубу – керівників, гравців, тренерів, лікарів, співробітників футбольних і технічних служб. Не залишились осторонь і журналісти провідних видань, які всебічно висвітлюють життя клубу. Пам’ятні нагороди особисто вручав президент «Динамо» Ігор Суркіс.

Апогей заходів, присвячених 80-річчю клубу, призначений на четвер. О 19.00 на полі стадіону «Динамо» поти команди-ювіляра вийде найсильніший клуб Європи – італійський «Мілан». У рамках гала-вечора виступатимуть зірки світової естради Boney M, Matia Bazar Modern Talking та інші. У касах стадіону залишилось зовсім небагато квитків. А тим, хто не зможе потрапити на трибуни, залишається налаштувати телеканал СТБ, на якому запланована пряма трансляція ювілейного вечора.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер