Динамівці знайомляться з відомим письменником

Динамівці знайомляться з відомим письменником

У понеділок відомий спортивний журналіст і письменник Деві Аркадьєв відвідав тренувальну базу київського “Динамо”, де поспілкувався з гравцями та тренерами команди і презентував їм свої книжки.

Деві Аркадьєв багато років висвітлював життя “Динамо” у вітчизняній та закордонній пресі, був близько знайомий з Валерієм Лобановським, написав книгу про видатного наставника.

“Я був знайомий з багатьма поколіннями динамівців. Ось сьогодні познайомився з хлопцями “Динамо” зразка початку 21-го століття. Сподіваюсь, ви розумієте, до історії якої команди належите і з якими людьми вам доводилось працювати”, - сказав Аркадьєв у своєму короткому зверненні до гравців.

Згодом письменник подарував присутнім свої книжки "Динамо Киев: Возрождение" та "Футбол Лобановского". “Я вам раджу прочитати ці літературні праці. Так ви глибше зрозумієте те, що вимагав від вас Валерій Васильович і більше дізнаєтесь про свою працю, принаймні, з позиції стороннього спостерігача”, - відмітив керманич “Динамо” Олексій Михайличенко.

***

Наступного дня, 14 січня, Деві відвідав санаторну школу-інтернат для дітей сиріт №21. У закладі, яке знаходиться в лісовій зоні під Києвом, живуть та навчаються понад 150 дітлахів з психічними відхиленнями.

Перед маленькими слухачами виступив вокальний дует “Горлиця” та представники Київського дитячого фонду. Директор школи ФК “Динамо” (Київ) Анатолій Шепель розповів дітям про систему підготовки молоді в клубі, пообіцявши організувати в інтернаті зустріч з відомими в минулому динамівцями.

У своєму слові Деві Аркадьєв розповів про історію київського “Динамо”, найвідоміших гравців і тренерів клубу. Окремо згадав про Валерія Лобановського, книгу про якого подарував шкільній бібліотеці. Окрім того, Деві передав інтернату частину своєї величезної домашньої бібліотеки, запропонувавши школярам ознайомитися з класикою вітчизняної та світової літератури.

Подібні акції Деві Аркадьєва найближчими днями відбудуться в низці інших інтернатів та дитячих будинків Києва.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер