Діого РІНКОН: немає «Динамо», немає великого футболу

Діого РІНКОН: немає «Динамо», немає великого футболу

Сьогодні один із найбільш шанованих латиноамериканців за всю історію «біло-синіх» досяг віку Христа, але про великий футбол у його виконанні мови вже не йде. Залишивши у 2008 році Київ, він так більше і не зміг заграти на високому рівні, підтвердивши тим самим факт того, що саме в «Динамо» він знайшов свою по-справжньому рідну команду

Зараз футболіст Діого Аугусто Пашеку да Фонтура або просто Діого Рінкон виступає в заштатному бразильському клубі четвертого дивізіону «Пелотас», де практично не грає. Перейшов він туди у 2012 році в якості вільного агента, провівши свій останній, по-справжньому футбольний сезон 2009/10 у грецькому клубі еліти «Кавала», забивши у 23 матчах чотири голи. «Мені дуже сподобався проект розвитку команди. Після здобуття звання чемпіона в другому дивізіоні команда прагне до титулів у вищій лізі. Я надзвичайно натхнений цим новим етапом своєї кар'єри», - заявив тоді Діого. На жаль для греків запалу Рінкона вистачило лише на цей єдиний сезон, і вже наступний футбольний рік він провів у якості безробітного. Спроба працевлаштуватися у клубі-дебютанті російської Прем'єр-ліги нижегородській «Волзі», також не мала успіху. Не пройшовши перегляд, Діого ні з чим повернувся до рідної Бразилії.

Однак був у кар'єрі Рінкона й період його зльоту в Києві. Підписавши контракт із «Динамо» 2002-го року, фактурний бразилець загалом зіграв у чемпіонатах України 129 матчів та забив 46 м'ячів. 25 ігор він провів у Лізі чемпіонів та відзначився шість разів. Відмінні показники, як для акцентованого на атаку півзахисника!

Зірковий час у «Динамо» для Діого настав у 2003-му році, коли він на останніх секундах фінального матчу Кубка України з «Шахтарем» отримав пас від Максима Шацьких і з другої спроби спрямував переможний гол у ворота Шуткова, змусивши аплодувати 71,000 глядачів!

Ще один переможний гол у фіналі національного Кубка Рінкон забив два роки потому, майстерно реалізувавши пенальті у грі з тим же «Шахтарем».

Після цього був ще не один блискучий матч у футболці «Динамо» в лютому 2008 року, коли за ініціативою
Юрія Сьоміна, який очолив тоді «біло-синіх», Діого, який став на той час триразовим чемпіоном України, було виставлено на трансфер. Тоді він ще й уявити не міг, що відігравши на правах оренди 15 матчів за «Коринтіанс», він до «Динамо» більше не повернеться, як утім, і до великого футболу теж

Олег Задерновський

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото Володимир Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер