Діти військових побували на екскурсії стадіоном «Динамо» та зіграли із зірками спорту й естради

Діти військових побували на екскурсії стадіоном «Динамо» та зіграли із зірками спорту й естради

Сьогодні на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, а також на НТБ ДЮФШ «Динамо», що на Нивках, відбулися непересічні заходи для дітей військовослужбовців, які загинули, зникли безвісти на війні або перебувають у полоні, присвячені Дню захисту дітей.

Спочатку для понад 50 дітлахів було організовано екскурсію на клубному стадіоні киян. Маленькі гості побували на багатьох локаціях арени, змогли дізнатися багато цікавого з історії нашого клубу та поринути в атмосферу клубного життя. Найяскравіші емоції у дітей викликали пам’ятник легендарному Метру Валерію Васильовичу Лобановському, Музей історії «Динамо», де вони дізналися про найгучніші перемоги та досягнення команди різних поколінь, а також мали можливість на власні очі побачити трофеї, завойовані киянами, та інші пам’ятні відзнаки.

Діти також побували у гостьовій VIP-ложі стадіону та у конференцзалі. До чаші самого стадіону діти потрапили через тунель, де розташовані роздягальні команд. На усіх локаціях, де вони мали змогу побувати, вони зробили чудові фото, які ще довго нагадуватимуть їм про сьогоднішню подію. Але на цьому приємні події не закінчилися.

- Для мене виконувати Гімн України перед таким матчем – це про материнський біль, адже я сама мама, у мене є маленький син, якому 9 років, - зізналася співачка Ольга Цибульська.Я розумію, наскільки для дітей важливо відчувати батьківську й материнську любов та підтримку. Тому сьогодні я всім серцем обійняла їх, хочу, щоб вони відчули, як сильно ми їх любимо, що нам не все одно, що з ними буде далі. Дякую дітям за те, що вони тримаються, а ми тримаємося завдяки ним. Для мене честь бути серед своїх людей і в супермаркеті, і на сцені, мені болить кожна новина з фронту. Для мене це момент єднання, відчуття того, що ми тримаємося разом та все переживемо.

Перед початком заходу до присутніх звернувся керівник робочої групи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов:

- Увесь світ знає, що Україна зараз переживає дуже складні часи. Але, попри драматичні події, такі світлі заходи є надихаючими та мотивуючими саме для дітей, які емоційно найбільше переживають повномасштабне російське вторгнення. Тут зібралися діти наших полонених та зниклих безвісти захисників, і, звісно, їм потрібна підтримка. Можливість познайомитися із зірковим спортом особисто, зіграти матч із справжніми зірками – це те, що і відволікає від неприємних буднів, мотивує і надихає. Впевнений, це буде важлива подія у житті цих юних українців. Окремо хочу подякувати і ФК «Динамо» (Київ), і громадській організації «Об’єднані спортом» за таку ініціативу та можливість для дітей наших оборонців. Робимо усе, щоб відновити і зберегти психіку юних українців, відволікти увагу та показати, що попереду є майбутнє, і це майбутнє – в мирній та успішній Україні. Ми усі тримаємося разом у цей складний час.

«Команда «Обʼєднані спортом» разом із партнерами, друзями, спортсменами та зірками прагнули подарувати дітям військовополонених та цивільних, незаконно позбавлених особистої свободи внаслідок російської агресії, позитивні емоції, показати підтримку та єдність через спорт. І нам це вдалося. Ми вдячні ФК «Динамо», Координаційному штабу ГУР, кожному учаснику зіркової команди за підтримку та допомогу в реалізації цієї значної події», – зазначила Президентка NGO «United by Sport» Анжела Фокіна.

Учасники грали на полі стандартного розміру – усі діти проти дорослих. Щоб було веселіше та цікавіше, забивати м’ячі можна було одразу у шестеро воріт, а тайм тривав 15 хвилин. У підсумку результат матчу був просто неймовірний – 40:11 на користь дітей. Потім на учасників чекала символічна серія пенальті, яка теж викликала масу позитивних емоцій у дітей.

Звісно, усі присутні зробили загальне фото на пам’ять, діти отримали призи та подарунки від військових, ФК «Динамо» (Київ) та Громадської Організації United by SPORT, легендарного футболіста нашого клубу Леоніда Буряка та директора динамівської ДЮФШ Олександра Іщенка, а також різноманітні смаколики.

- Кожен із нас має шанувати людей, які нас захищають, та допомагати їхнім дітям, - відзначив під час заходу радник президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса з питань розвитку дитячо-юнацького футболу Артем Кравець.Зробити для них хоч якесь маленьке свято – це дуже важливо. Сьогоднішній матч – розвага для дітей, намагаємося підняти їм настрій. Думаю, їм також будуть приємні подарунки, вони заохотять їх займатися футболом, можливо, хтось із них навіть стане професійним гравцем.

Цей матч став можливим завдяки синергії United by Sport, ФК Динамо та Координаційного штабу із питань поводження з військовополоненими. Цей захід ще раз підкреслив важливість кожного та кожної, хто стоїть на захисті нашої країни та дітей. Це насамперед військові, а також велике спортивне та культурне комʼюніті та громадський сектор.

Чому це важливо?

Понад 6 447 дітей залишились без батьківського піклування під час війни, з них 1 233 втратили обох або одного з батьків. Тисячі неповнолітніх є дітьми військовополонених або дітьми цивільних осіб, позбавлених свободи внаслідок російської агресії. 60% дітей були свідками або учасниками подій, пов’язаних з війною (дані станом на січень 2024 року).

Ця подія – це не лише футбольний матч, а й символічний акт підтримки та вдячності сім'ям героїв України, та мотивація, підтримка дітей та їхнього майбутнього.

United by sport - громадська організація, місія якої формувати здорове українське суспільство, де фізична активність , спорт та здоровий спосіб життя в пріоритеті кожного українця.

Посилання :

INSTAGRAM

FACEBOOK

TIKTOK


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер