Дмитро МИХАЙЛЕНКО: «Мені здається, що «Динамо» переможе, і зробить це впевнено»

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: «Мені здається, що «Динамо» переможе, і зробить це впевнено»

Про це він розповів офіційному сайту «Динамо» (Київ) у традиційній передматчевій рубриці «Експертна думка».

- Можна не сумніватися, що на грі «Динамо» позначиться настрій збірників, яким би він не був після поєдинків з Францією?

- Звичайно, це і є основна причина, яка впливатиме на гру «Динамо» в матчі з «Говерлою». Ми всі сподіваємося, що настрій хлопців буде максимально позитивним.

- Середина та кінець осені – найкращий період у виконанні «Динамо» під керівництвом Олега Блохіна?

- Мені складно говорити по місяцях, але так, справді, були невдалі поєдинки. Тим не менш, зараз команда демонструє хорошу гру, набирає очки – це те, що й має бути. Приходять нові люди, адаптуються, виконавці звикають до нових вимог. Фактично зароджуються основи тієї гри, яку хоче бачити тренер. Не секрет, що всі футболісти – майстри високого рівня. Було питання часу, коли вони зіграються й почнуть демонструвати свій футбол.

- До завершення футбольного року залишається лише кілька тижнів і, відповідно, кілька матчів. Цей період стане визначальним для «Динамо»?

- Я не думаю, що, наприклад, матч із «Говерлою» стане визначальним. Найбільше цікавить думка президента, вболівальників та журналістів.

- У першому колі перемогу «Динамо» приніс дубль Мбокані, який після вилучення в Туні сів на лаву запасних. Як вважаєте, чи існує в «Динамо» проблема в атаці?

- Центральний нападник – така позиція, де лише забиті м'ячі дають можливість скласти про нього повне враження. Навіть якщо футболіст проводить кілька хороших поєдинків без забитих голів, то відразу на нього чиниться тиск з усіх боків. Мбокані – новачок, а той же Ідейє в попередніх сезонах доводив, що може чимало забивати за «Динамо» в чемпіонаті України. На мій погляд, це ті футболісти, які відповідають стилю гри киян та здатні допомогти своїй команді.

- Кого можна виокремити з футболістів ужгородського клубу, хто може спричинити киянам найбільше проблем? Адже імениті майстри є буквально в кожній лінії «Говерли»…

- Вдома команда демонструє доволі агресивний футбол із великою кількістю єдиноборств. На виїзді вони грають трохи по-іншому, що є особливістю всіх подібних команд. Виокремити ж можна й центральних оборонців Лисицького та Єзерського, які свого часу також грали в «Динамо» й мають величезний багаж досвіду. Виступав за столичний клуб і Володимир Лисенко. Тому, вважаю, в даній ситуації майбутній матч не позбавлений інтриги.

- Незважаючи на тринадцяту сходинку в турнірній таблиці, бойовий характер «Говерли», її тренера та футболістів усім відомі. Як вважаєте, в Києві на «Олімпійському» господарям буде непросто?

- Мені здається, що «Динамо» переможе й зробить це впевнено. Як я вже казав, усе залежатиме від стану збірників, адже гра «біло-синіх» багато в чому зав'язана на тих же Гусєві, Хачеріді та Ярмоленку.

Вважаю, «Динамо» здобуде перемогу більш ніж в один м'яч. А гра буде проходити так, як завжди проходять зустрічі фаворитів з аутсайдерами. Перевагою володітимуть кияни, а «Говерла» зробить ставку на рідкісні випади на чужу половину поля. Хоча й якоїсь особливої контргри від гостей теж навряд чи варто чекати. Швидше за все, вони великими силами відійдуть на свою половину поля й більшу частину матчу будуть захищатися.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер