Дмитро Рижук: «Моя справа – демонструвати свій рівень у кожній грі»

Дмитро Рижук: «Моя справа – демонструвати свій рівень у кожній грі»

Він зрівняв рахунок у матчі ударом головою після навісу з кутового на 86-й хвилині гри й таким чином урятував «Металіст» від поразки на очах своїх уболівальників.

Про цей гол, а також про свою оренду в «Металісті» та кар'єрні плани Дмитро розповів в ексклюзивному інтерв'ю офіційному сайту «Динамо» (Київ).

- Перший гол у національному чемпіонаті для будь-якого футболіста, а тим паче для захисника, є визначною подією. Які емоції відчуваєш у зв'язку з цим досягненням?

- Емоції були б більш позитивними, якби ми перемогли у цьому матчі. Звичайно, приємно, що забив свій перший гол, але ми зіграли внічию в матчі, в якому розраховували на перемогу. Шкода, що втратили очки, тим паче при домашніх трибунах. Тому сьогоднішній результат швидше можна зарахувати до мінусу, аніж до плюсу.

- Уже другий сезон ти граєш на правах оренди за «Металіст». Чи розглядав інші варіанти продовження кар'єри під час літнього міжсезоння?

- У мене було два варіанти – або повертатися до «Динамо», або знову йти в оренду до «Металіста». Але оскільки до «Динамо» мене не покликали, найбільш привабливим варіантом оренди залишився «Металіст», бо це гра у Прем'єр-лізі, яка дає більше досвіду. До того ж, це можливість довести, що я гідний повернутися назад та отримати ще один шанс.

- Схоже, що ігри у Прем'єр-лізі, нехай і не за «Динамо», дають більшу мотивацію молодим гравцям, ніж виступи за дубль або «Динамо-2»?

- У матчі з «Говерлою» я грав проти багатьох моїх колишніх партнерів по «Динамо-2». Можу сказати, це було видно й по цій грі, що для будь-якого молодого гравця мотивація грати у Прем'єр-лізі – понад усе. І цього разу хлопці показали хорошу гру, вони віддавалися на полі й досягли, як мені здається, позитивного для них результату.

- Кого бачиш своїми конкурентами за місце у складі київського «Динамо» й як вважаєш, чи зможеш ти найближчим часом «посунути» когось із першої команди або конкурувати за місце в основному складі?

- Напевно, я не в праві аналізувати цю ситуацію. Моя справа – виходити в кожній грі та показувати свій рівень. А якщо тренер помітить мене та йому сподобається моя гра, думаю, він завжди знайде місце у складі для хорошого футболіста.

- Проводячи вже другий сезон у Прем'єр-лізі, ти відчуваєш свій прогрес?

- Так, безумовно, тут отримується хороший досвід. Порівняно з першою лігою тут набагато більше швидкості, більше силової гри. Тут усе на порядок вище, ніж у першій лізі. З кожним матчем я отримую певний досвід, і, я вважаю, це йде лише на користь.

- Чи не прикро, що у цьому сезоні «Металіст» не буде стартувати в єврокубках? Це був би інший новий досвід для тебе...

- Так тут зараз команда, фактично, з нуля збиралася, тож говорити про єврокубки зараз несвоєчасно. Нам потрібно для початку зігратися, щоб з'явився малюнок гри. А вже після цього можна буде казати про досягнення якихось певних результатів.

- У міжсезоння у «Металісті» змінився головний тренер. Наскільки вимоги до тебе Севідова відрізняються від вимог Рахаєва?

- Звичайно, у кожного тренера свій підхід, хоча бачення футболу в усіх приблизно одне. Є лише якісь корективи у кожного тренера. Загалом, вимоги до мене приблизно ті ж самі, але є певні моменти, які нам уточнюють, як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації.

* фото www.metalist.ua

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер