»Дніпро» - «Динамо»: історія протистоянь

»Дніпро» - «Динамо»: історія протистоянь

«Динамо» і «Дніпро» брали участь у всіх 17 чемпіонатах України, провівши 33 матчі. Явна перевага за динамівцями (21 перемоги, 5 поразок, 7 нічиїх), але «Дніпро» завжди був і залишається непростим суперником для киян. Що і довів матч першого кола, у якому дніпропетровці обіграли «Динамо» в Києві з рахунком 3:1.

Усього в Дніпропетровську «Динамо» і «Дніпро» зіграли 16 поєдинків, у яких 9 разів успіх святкували динамівці, п’ять разів фіксувалась нічия, двічі перемоги записували на свій рахунок господарі.

Найпопулярніший рахунок протистоянь – мінімальна перемога однієї з команд 1:0, а також більш упевнені 2:0. Такі результати фіксувались в матчах по сім разів. Причому рахунок 2:0 став популярним останнім часом. У чотирьох із шести останніх матчів з такою перевагою тричі перемагало «Динамо» і один раз «Дніпро».

Кращим бомбардиром у матчах між «Динамо» і «Дніпром» у своїх командах уже немає. У киян більше всього м’ячів у ворота дніпропетровців забив Андрій Шевченко. У «Дніпра» це звання розділяють Юрій Максимов (довгий час захищав кольори «Динамо»; зараз тренує представника першої ліги, київський ЦСКА) і Олег Венглинський (вихованець «Динамо», зараз виступає в чемпіонаті України за одеський «Чорноморець»). Цікаво, обидва кращих бомбардири «Дніпра» в матчах із «Динамо» - в Максимов, і Веглинський – забивали в ворота суперників у футболках обох команд.

У матчі першого кола цей список міг поповнитись ще одним футболістом, якби Руслан Ротань до м’яча в ворота «Динамо» (3 серпня 2003 року «Динамо» - «Дніпро» в Києві, 2:1) додав гол у ворота свого колишнього клубу, уже виступаючи за динамівців. Але Ротань, який знову виступає у «Дніпрі», так і не вийшов на поле в тому матчі.

Андрій Шандор, який виведе команди на поле 2 березня, має в послужному списку один матч майбутніх суперників. У першому колі сезону 2004/2005 «Дніпро» також на своєму полі приймало «Динамо», і той матч завершився перемогою динамівців 2:1 (гол у «Дніпра» на рахунку Венглинського, за «Динамо» двічі відзначився Клебер).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер