Дніпровське дербі з драматичним фіналом

Дніпровське дербі з драматичним фіналом

Центральний матч п’ятого туру з нетерпінням очікували в столиці України. Не дивлячись на зливу, по пройшла над дніпровськими кручами за кілька годин до гри, красень-стадіон у Петровському парку був заповнений майже вщерть. 15 тисяч глядачів стали свідками захоплюючої боротьби впродовж усіх 90 хвилин, а доля поєдинку та трьох очок була вирішена за лічені секунди до фінального свистка.

У стартовому складі динамівців дебютував черговий новачок. Услід за Онищенко та Гусєвим «біло-блакитну» футболку одяг бразильський оборонець Морі Алессандро. Легіонер «розташувався» на правому фланзі, доволі часто підключався до атак і за 64 хвилини проведених на полі встиг двічі запам’ятатися: спочатку у власній штрафній не вслідкував за Ротанем, який зігравши на випередження відкрив рахунок, а через чотири хвилини відзначився і сам, з 10 метрів після рикошету спрямувавши м’яч у кут безпорадного Медіна.

Увесь перший тайм підопічні Олексія Михайличенко шукали шляхи підступу до воріт гостей. Не пішла гра у лідера і капітана Валентина Белькевича. Зазвичай, точні передачі білоруса знаходять у штрафній Шацьких чи Ринкона. Цього вечора на нейтралізацію Белькевича суперники відряжали до двох гравців, тож функції диспечера часом брав на себе тандем Хацкевич - Лєко. Перипетії перших 45 хвилин не давали підстав казати про інтригуючу розв’язку поєдинку. Тривала жорстка, а часом і груба гра, з великою кількістю зупинок та викликів медичних бригад на смагардовий газон.

Останні десять хвилин кияни не випускали суперників із власної штрафної. Могли відзначитись Гіоане та Лєко, Шацьких і Гусєв. На 90-й хвилині Шацьких з лівого флангу увійшов до штрафної, де був грубо зупинений підкатом ззаду Грицаєм. Призначення одинадцятиметрових на останніх хвилинах завжди викликає бурхливу реакцію у постраждалих, але цього разу арбітр Курганов, в цілому без особливих зауважень відпрацювавший матч, був просто атакований дніпропетровцями. Особливо “відзначились” Мороз і Назаренко, від стусанів яких рефері у останню мить захистив динамівець Андрій Гусин.

За відсутності штатного пенальтіста (Белькевич та Шацьких останні два пенальті схибили) по 11-метрової підійшов Горан Гавранчич. Серб, на днях відсвяткувавший 25-річчя, потужно пробив у лівий від воротаря кут – 2:1. Зазначимо, що це третій гол Горана у трьох останніх матчах проти “Дніпра”.

Перемога вивела “Динамо” на друге місце у турнірній таблиці. Відставання від гірників дорівнює трьом очкам, а найближчі два тижні команда зосередиться на інших двох турнірах: 8 серпня у 1/32 Кубку України кияни екзаменуватимуть “Вуглик”, а у вівторок, 12 серпня, у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів нашим суперником буде переможець пари “Динамо” (Загреб) – “Марибор” (Марибор).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер