«Дніпро» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

«Дніпро» – «Динамо». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Матч відбудеться в Дніпропетровську на стадіоні «Дніпро Арена», початок – о 19:30.

Уже вдруге у нинішньому сезоні «Динамо» гратиме у Дніпропетровську – у першому турі, щоправда, на іншому стадіоні», «Метеор», нашій команді протистояла дніпродзержинська «Сталь».

«Дніпро» (Дніпропетровськ)

Минулого сезону дніпропетровський «Дніпро» опустився на одне місце порівняно з попереднім та посів підсумкове третє місце. У 26-ти матчах «біло-блакитні» здобули 16 перемог, шість разів зіграли внічию та чотири рази програли, маючи різницю м’ячів 47-17.

У Кубку України команда Мирона Маркевича зупинилася за крок до фіналу, поступившись «Шахтарю». Натомість «Дніпро» дуже вдало виступив у Лізі Європі, ледь не повторивши досягнення «гірників» у цьому турнірі кількарічної давнини. Не будучи одним із фаворитів турніру й навіть не будучи фаворитом у кожній із дуелей плей-офф, «біло-блакитні» дісталися до фіналу, де в боротьбі поступилися іспанській «Севільї».

Новий сезон команда Мирона Маркевича розпочала не надто вдало, здобувши у трьох матчах лише п’ять очок. Дві гри з трьох дніпропетровці провели на виїзді, не перемігши в жодній з них. Обидва виїзні матчі завершилися внічию. У першому турі «Дніпро» уникнув поразки у грі з «Говерлою» в Ужгороді, а в третьому – в матчі проти «Ворскли» у Полтаві. Обидва рази команда Маркевича поступалася по ходу зустрічі.

Була й перемога – у другому турі «Дніпро», поступаючись по ходу гри з рахунком 0:2, вирвав упевнену перемогу в матчі з «Чорноморцем» – 4:2. Отже, варто відзначити, що всі три гри команда розпочинала вкрай невдало, поступаючись по ходу зустрічі, й кожного разу в підсумку уникала поразки.

Найкращим бомбардиром команди у трьох турах є Нікола Калінич (на фото), на рахунку якого три голи. Два м’ячі забив екс-динамівець Роман Безус.

Улітку команду залишив її лідер та найкращий гравець Євген Коноплянка. Також із гравців, близьких до основного складу, з «Дніпра» пішли екс-динамівці Сергій Кравченко та Павло Ксьонз, а також Ондржей Мазух та Олександр Мігунов. Серед нових гравців лише нападник Артем Довбик, який прийшов з «Черкаського Дніпра», поки грає лише за дубль та заявлений за списком Б.

Додамо, що дискваліфікованих у складі «Дніпра» перед грою з «Динамо» немає. Серед тижня команда Маркевича, готуючись до поєдинку з «біло-синіми», провела контрольний матч проти зачепилівського «Колоса», в якому здобула розгромну перемогу – 7:0. У цьому матчі до гри повернувся Матеус, який пропустив кілька тижнів через пошкодження. 

«Динамо» (Київ)

На даний момент київське «Динамо» провело чотири офіційних поєдинки цього сезону – за Суперкубок України проти «Шахтаря», а також зі «Сталлю», «Олімпіком» та «Чорноморцем» у рамках чемпіонату.

У трьох стартових матчах чемпіонату взяли участь шестеро гравців: Мігель, Антунеш, Морозюк, Ярмоленко, Мораес та Кравець. Двоє з них – Антунеш та Ярмоленко – відіграли всі три поєдинки повністю.

У стартових матчах динамівці вже встигли зібрати багатий «урожай» дисциплінарних санкцій. У пасиві наших футболістів тринадцять попереджень та аж п’ять вилучень – із них вісім жовтих та три червоних картки в чемпіонаті, що робить «біло-синіх» за підсумками трьох стартових турів найбільш недисциплінованою командою.

Через вилучення за два попередження в матчі минулого туру в Одесі «Динамо» не допомогли центральні захисники Александар Драгович та Євген Хачеріді. Двохматчеву дискваліфікацію за вилучення в поєдинку 1-го туру зі «Сталлю» відбув захисник Данило Сильва. Проте перед грою проти «Дніпра» «Динамо», нарешті, вперше в сезоні не має жодного дискваліфікованого гравця. Так само, як і травмованого, – лазарет команди на даний момент порожній.

У трьох стартових матчах чемпіонату найбільш результативним гравцем «Динамо» став Жуніор Мораес, який зовсім нещодавно приєднався до команди.

Він заробив три бали за системою «гол+пас» – гол та гольову передачу в поєдинку з «Олімпіком» та ще один гол у грі з «Чорноморцем». Також два голи в активі Андрія Ярмоленка.

Обличчям до обличчя

Команди провели між собою 48 матчів: 31 перемога «Динамо», вісім «Чорноморця», дев’ять нічиїх. Різниця забитих та пропущених м’ячів 85-38 на користь «Динамо».

На полі «Дніпра» – 24 матчі: 14 перемог «Динамо», п’ять «Дніпра», п’ять нічиїх, голи 16-39 на користь «Динамо».

Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2012/2013 – 2:1 та 0:2; 2013/2014 – 2:0 та 1:1; 2014/2015 – 0:3 та 0:1

Остання зустріч команд у чемпіонаті

Прем’єр-ліга 2014/2015. 24-й тур

17.05.2015. Київ. НСК «Олімпійський». 50,702 глядачі

«Динамо» – «Дніпро» – 1:0 (0:0)

«Динамо»: Шовковський (к), Данило Сильва, Хачеріді, Драгович, Віда, Рибалка, Ярмоленко, Беланда (Буяльський, 76), Мігель (Сидорчук, 53), Ленс, Кравець (Теодорчик, 64).

«Дніпро»: Лаштувка, Влад, Канкава, Ксьонз, Калінич, Безус, Шахов, Гуйє, Сваток, Близниченко (Мігунов, 76), Матеус (к) (Лучкевич, 64).

Гол: Віда (84, гольовий пас – Рибалка)

Попередження: Сидорчук (60), Віда (87).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер