»Дніпро» - «Динамо» - 1:3. Гостинність по-дніпропетровськи

»Дніпро» - «Динамо» - 1:3. Гостинність по-дніпропетровськи
Гіоане відкриває рахунок

У центральному поєдинку другого туру Прем'єр-ліги «Динамо» в Дніпропетровську зустрічалося з «Дніпром» і перемогло 3:1. Точні удари у киян на рахунку Артема Мілевського (двічі) і Тіберіу Гіоане, у суперників на останній хвилині зустрічі відзначився Сергій Назаренко.

В порівнянні з матчем проти «Іллічівця» Юрій Сьомін провів лише одну заміну. На колись «залізній» позиції Олега Гусєва – правому фланзі півзахисту – наставник киян продовжує підшукувати відповідну кандидатуру. Подивившись у справі Максима Шацьких, тепер настала черга Гіоане. Стабільність стартового складу свідчить, що Сьомін практично визначився з набором основних гравців. Так, утім, було й на початку весни, після зимових зборів. Лише через кілька матчів, коли з'явилися травмовані і дискваліфіковані, тренер почав підпускати найближчий резерв.

У складі «Дніпра» вийшли троє екс-динамівці – воротар Кернозенко, півзахисник Ротань і нападник Корніленко. Було цікаво спостерігати за їх єдиноборством з колишніми партнерами. Особливо досяг успіху непоступливий Руслан Ротань. Полежавши після зіткнення з десять секунд, Руслан з посмішкою потиснув руку колезі і знову вступав у гру. Особливо зворушливо виглядав епізод в першому таймі, коли Ротаню дісталося від друга з «Динамо» Михалика.

Перші хвилини зустрічі пройшли за переваги господарів. Дніпряни, не доходячи до штрафного майданчика, чотири рази «стріляли» з дальньої дистанції. Втім, особливо небезпечними ці удари назвати складно. Потім раз по раз надійність захисту дніпропетровців почала давати збої. Спочатку Гіоане промахнувся з класної позиції, потім Бангура вийшов віч-на-віч із Кернозенко, але не зумів переграти кіпера. Перший гол було забито після «дитячої» помилки дніпрян – Алієв подав кутовий, а абсолютно вільний Гіоане немов на тренуванні головою переправив м'яча в сітку. Відчувши «запах крові», гості продовжили насідати на ворота Кернозенко і забили другий м'яч. Артем Мілевський реалізував пенальті.

Поєдинок проходив, м'яко кажучи, в некомфортних для футболістів умовах. Незважаючи на пізній почало – 20.45 – навіть наприкінці зустрічі стовпчик термометра не опускався нижче 30 градусів вище за нуль. Складно було чекати від футболістів високих швидкостей упродовж усього поєдинку, але в старанні нікому не відмовиш. У другому таймі ініціативою більше володіли кияни, суперник сподівався на контратаки. Динамівці грішили дрібним пасом в нападі, через що всій команді доводилося повертатися в захист. Як не дивно, довгі передачі за спину захисникам були гострішими. Варто відзначити чудову форму Артема Мілевського. У третій поспіль грі нападник забиває, при цьому виконуючи великий обсяг роботи. Артем, в чому раніше рідко був помічений, повертається до захисту, добре грає в пас, уміло тримає м'яч. Пара Мілевський-Бангура виглядає перспективною, ось тільки хлопцям потрібно додати у взаєморозумінні. Все ж таки, школа у гравців абсолютно різна.

А от Ісмаелю Бангура, незважаючи на всі намагання, поки відзначитися не вдається. В кожному з таймів гвінеєць мав просто-таки «стовідсоткову» можливість, але в обох випадках пробивав нехитро, прямо в Кернозенко. Напевно, Юрій Сьомін зробить зауваження Ісмаелю з цього приводу. Раніше тренер виказав незадоволення низькою реалізацією Максима Шацьких.

Як би там не було, динамівці впевнено контролювали гру і наприкінці зустрічі Мілевський, замкнувши передачу Алієва, довів рахунок до розгрому. Четвертий м'яч Артема в трьох останніх зустрічах! У компенсований арбітром час господарі провели гол престижу. Найактивніший у складі команди Сергій Назаренко з десяти метрів пробив прямо в кут воріт Шовковського – 1:3.

У березні поєдинок в Дніпропетровську проти «Дніпра» став першим офіційним для Юрія Сьоміна на посаді тренера «Динамо». Тоді кияни перемогли 4:0 і з тих пір не знають поразок в чемпіонаті України. Сподіваємося, нинішня перемога стане хорошою мотивацією перед стартом в єврокубках. Адже саме за наслідками виступів в Лізі чемпіонів керівництво клубу і вболівальники оцінюватимуть роботу російського фахівця.

Фотоальбом з матчу

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер