»Дніпро» – «Динамо»: історія протистояння

»Дніпро» – «Динамо»: історія протистояння

«Динамо» і «Дніпро» брали участь у всіх чемпіонатах України. За цей час команди провели 34 матчі. Очевидна перевага за «динамівцями» (22 перемоги і п'ять поразок; різниця м'ячів – 62:30 теж на користь нашої команди), але «Дніпро» завжди було і залишається непростим суперником для киян.

Всього в Дніпропетровську «Динамо» і «Дніпро» зіграли 17 поєдинків, в яких 10 разів святкували успіх динамівці, п'ять разів фіксувалася нічия, двічі перемоги записували на свій рахунок господарі.

Найпопулярніший рахунок протистояння – мінімальна «суха» перемога однієї з команд 1:0, а також упевненіші 2:0. Такі рахунки фіксувалися по сім разів.

У минулому сезоні команди обмінялися відчутними «уколами» на полях суперників. Так, в першому колі «Дніпро» несподівано обіграло динамівців у Києві з рахунком 1:3, а матч в Дніпропетровську, яким відкривалася друга частина чемпіонату, завершився з принизливим для господарів рахунком 0:4.

Найкращих бомбардирів у матчах між «Динамо» і «Дніпром» у своїх командах вже немає. У киян більше всього м'ячів у ворота дніпропетровців на рахунку Андрія Шевченка. Хоча Андрій вже не один рік грає за межами України, його результат у шість забитих м'ячів ніхто з динамівців поки що перевершити не може.

У «Дніпра» найвлучнішим стрільцем є Юрій Максимов із результатом у чотири точних удари. Зараз Юрій, який тривалий час захищав кольори нашого клубу, приступив до тренерської діяльності і очолює представника першої ліги – київську «Оболонь». До речі, найближчим часом читайте на офіційному сайті «Динамо» інтерв'ю з Максимовим, в якому екс-півзахисник «Динамо» і «Дніпра» поділиться враженнями про п'ятничну зустріч.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер