Дочка знаменитого воротаря «Динамо»: «Клуб шанує свої традиції!»

Дочка знаменитого воротаря «Динамо»: «Клуб шанує свої традиції!»

- Це одна з найважливіших подій у році для нашої родини та для мене зокрема. Переповнює почуття вдячності за те, що не забувають мого батька. Ми вдячні ветеранам та Київській обласній федерації футболу за те, що вони виступають організаторами цього турніру й передають молодому поколінню свої знання та традиції київського «Динамо». Дуже рада за це!

Володимир Федорович Мунтян:

- У першу чергу, хотів би подякувати кожному, хто взяв участь у турнірі, присвяченому пам'яті Олега Олександровича Макарова. Щороку цей турнір є, нехай навіть на цьому етапі, коли вони ще далекі від оптимальної форми, шансом для хлопців проявити себе, показати себе, і в певній мірі швидше адаптуватися, щоб надалі проявляти себе на більш високому рівні. Умови, в яких ми проводимо ці турніри, дозволяють кожному проявити себе з найкращого боку. Хоча, можливо, функціональна підготовка ще далека від ідеалу. Тим не менш, сподіваюся, ті, хто проявив себе на цьому турнірі, будуть перебувати найближчим часом на вершині.

- Дмитро Коркішко, який ще вчора виступав на цьому турнірі, сьогодні полетів на збір до Марбельї з першою командою. Як Ви розцінюєте його шанси закріпитися в першій команді? Можливо, він і є той нападник, якого зараз шукає Олег Володимирович?

- Кожному з них може випасти такий шанс, не скористатися яким буде нерозумно. Можливо, в Коркішко були якісь проблеми, можливо, йому щось заважало, але на якомусь етапі він був дуже перспективним, перебуваючи в полі зору першої команди. На жаль, стався якийсь спад. Швидше за все, він був пов'язаний із травмою, яка не дозволяла йому проявити себе повною мірою. Але мені здається, сьогодні в Діми з'явився шанс знову заявити про себе. Головне, щоб він серйозно до цього шансу поставився, принаймні, я на це сподіваюся.

- Ви працювали в молодіжній команді з Антоном Братковим, який також отримав виклик на другий збір від Олега Блохіна. Ви вже давно спостерігаєте за його прогресом. Як розціните його перспективи? Адже центральні захисники зараз також потрібні «Динамо».

- Хочу відзначити, що коли я був гравцем, у 19-річному віці багато хто з нас починали вже грати під основним складом, потрапляли до першої команди. Хотілося би й Антону побажати цього. У нього є для цього всі якості. Подивимося, чи зможе він їх проявити, незважаючи на вік. Йому потрібно дуже старатися й багато працювати, щоб не втратити шанс закріпитися у складі першої команди.

Тренер воротарів молодіжної команди «Динамо» Тарас Луценко оцінив перспективи свого підопічного Георгія Бущана, який вирушив до Марбельї на збори з першою командою.

- Тарасе Володимировичу, хто став ініціатором виклику Георгія на збір із основним складом?

- Як відомо, виникли деякі проблеми зі здоров'ям в Олександра Шовковського, й через це Жора отримав шанс поїхати на збір. Але не це було головною причиною для його виклику. Ціла група молодих хлопців отримала можливість проявити себе, отримати поштовх у подальшому розвитку своєї кар'єри.

- Під час перших зборів багато говорилося про великі навантаження на гравців під час тренувань Олега Блохіна. У воротарів інтенсивність тренувань така ж, або вони займаються за окремою програмою?

- Звичайно, у воротарів своя індивідуальна програма підготовки, але я не думаю, що вона набагато відрізняється від загальнокомандного напрямку в плані інтенсивності. Просто в нас специфіка інша, але напрямок у нас один.

- Тобто, серед молодих воротарів Бущан на даний момент краще за інших готовий до того рівня навантаження, який є нормою в основній команді?

- Ми це побачимо. Подивимося, як він проявить себе на зборі. Сподіваюся, що впорається.

Всі переможці Меморіалу Макарова

1996 рік – «Хімік» (Житомир);

1997 рік – «Оболонь» (Київ);

1998 рік – «Динамо» (Київ);

1999 рік – «Оболонь-Зміна» (Київ),

2000 рік – «Оболонь-Зміна» (Київ);

2001 рік – «Ригонда» (Біла Церква);

2002 рік – «Динамо» (Київ);

2003 рік – «Борисфен» (Бориспіль);

2004 рік – «Нафком-Академія» (Ірпінь);

2005 рік – «Динамо-2» (Київ);

2006 рік - «Динамо» (Київ);

2007 рік – «Динамо-2» (Київ);

2008 рік – «Оболонь» (Київ);

2009 рік – «Динамо-2» (Київ);

2010 рік - «Динамо-2» (Київ);

2011 рік – ФК «Путрівка»;

2012 рік – «Інтеграл» (Синява);

2013 рік – «Динамо-2» (Київ);

Разом із молоддю в різні роки за «Динамо» на турнірі виступали відомі гравці – Олександр Шовковський, Валентин Белькевич, Олег Венглинський, Олександр Алієв, Юрій Дмитрулін, Василь Кардаш, Тарас Михалик, Олександр Хацкевич. У цьому році вболівальників своєю майстерністю порадували Артем Мілевський, Бадр Ель Каддурі, Айїла Юссуф.

За підсумками турніру найкращому воротарю вручається індивідуальна нагорода. З динамівців у 2002 році нею було відзначено Олександра Шовковського, в 2008 Павла Поштаренка, в 2010 Артура Рудька, а в 2007 та в 2009 Дениса Бойка.

У 2013 з рук вдови Олега Макарова Людмили Михайловської іменний приз отримав кіпер «Динамо-2» Артем Кичак (на фото).

Нагадаємо, що організатором змагань, які проводяться під егідою Національної федерації футболу України, виступає Федерація футболу Київської області.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер