Наздогнати «драконів» втретє не вдалося…

Наздогнати «драконів» втретє не вдалося…

Динамівці прибули до північної столиці Португалії з твердим наміром набрати очки. З капітанською пов'язкою на поле команду вивів Олександр Шовковський, який проводив свій ювілейний 100-й матч у Лізі чемпіонів. У центрі захисту вже традиційно розташувалися Хачеріді та Михалик, а на лівому фланзі - Тайво. Проблемне місце праворуч у захисті замість травмованого бразильця Данило Сильви зайняв його співвітчизник Бетао, а Олег Гусєв, якого очікували побачити на даній позиції, разом з Андрієм Ярмоленком і Брауном Ідейє організував атакувальний трикутник «біло-синіх». Відзначимо, що в нападі у «Динамо» постійно змінювалася позиція висунутого на вістря форварда. З перших хвилин матчу ним був Ідейє, потім Браун відійшов на правий фланг і поступився місцем в атаці Гусєву. А ще через деякий час цю роль виконував Ярмоленко. Ще один трикутник був у киян в центрі: ближче до власних захисників грав Вукоєвич, а трохи вперед висунулися Гармаш і Велозу.

На початку зустрічі команди взяли швидкий темп, відповідаючи атакою на атаку. Поки «Порту» зусиллями Моутіньйо і Джеймса Родрігеса намагався створювати напругу біля воріт Шовковського, більш близькими до першого голу в грі були динамівці: Мігель Велозу з кутового на лівому фланзі закрутив м'яч так, що той ледь не залетів у дальній кут воріт «Порту». Лише в останній момент господарів виручив їхній голкіпер і за сумісництвом капітан команди бразилець Елтон.

Глядачі, які на старті поводили себе досить тихо, «вибухнули» на 15-й хвилині зустрічі. Після позиційної атаки «драконів» Лучо Гонсалес отримав м'яч на правому куті штрафного майданчика і відпасував на самотнього Варелу, якого, на жаль, не встиг накрити Бетао. Португалець підробив м'яч під праву ногу і метрів з 13-ти відправив його точно в «дев'ятку» воріт «Динамо» - 1:0.

Після цього прийшла черга сказати своє вагоме слово динамівцю Велозу. Спершу Мігель зважився на удар з 23-х метрів, але Елтон насилу зумів перевести м'яч на кутовий. А в наступному епізоді дія Велозу виявилася успішною - його навіс із лінії воротарського майданчика головою замкнув Гусєв - 1:1.

Зрівнявши рахунок у матчі, динамівці дещо вирівняли гру, хоча варто віддати належне господарям, які були більш активними в атаці, що принесло свої плоди на 36-й хвилині зустрічі. Мартінес, отримавши передачу з глибини поля, увірвався в штрафний майданчик «Динамо», на своєму шляху корпусом відтіснивши від себе більш габаритного Євгена Хачеріді, і проштовхнув його у ворота під Шовковським, який вибіг йому назустріч - 2:1.

Перші двадцять хвилин другої половини зустрічі пройшли в досить спокійному руслі, в позиційних атаках кожної з команд. «Біло-сині» наполегливо шукали шляхи до воріт «Порту». На 70-й хвилині небезпечно зі штрафного подав Велозу - захисник «драконів» з величезними труднощами перевів м'яч на кутовий. Через хвилину 100% момент зрівняти рахунок втратив Ідейє. Отримавши м'яч на лінії воротарського майданчика, Браун відправити його у ворота не зумів, дозволивши Елтону забрати сферу.

Однак, вже в наступній атаці, на 72-й хвилині, Ярмоленко чудовою передачею з глибини поля знайшов у карній зоні Ідейє, нігерієць прийняв м'яч і потужно пробив під поперечину-2:2!

Рівновага, на жаль для вболівальників «Динамо», тривала, як і в першому таймі, ненадовго. Через шість хвилин Джексон Мартінес, залишившись неприкритим у воротарському майданчику, отримав з флангу передачу і без перешкод забив, як виявилося згодом, переможний для своєї команди гол - 3:2.

Ліга чемпіонів УЄФА 2012/13. Груповий етап. 3 тур

24.10.12. м. Порту, стадіон «Драгау», 29217 глядачів.

«Порту» - «Динамо» - 3:2 (2:1)

«Порту»: Елтон, Даніло, Лучо Гонсалес (к), Майкон, Жоао Моутіньйо (Дефур, 75), Мартінеc, Джеймс Родрігес (Мігел Лопеш, 90), Варела (Ацу, 64), Мангаля, Фернандо, Отаменді. 

Запасні: Фабіано, Андре Кастро, Клебер, Ба.

«Динамо»: Шовковський (к), Бетао, Велозу, Вукоєвич (Кранчар, 86), Ярмоленко, Ідейє, Михалик, Гармаш, Гусєв, Тайво, Хачеріді.

Запасні: Коваль, Мехмеді, Рубен, Богданов, Аруна, Нінкович.

Голи: Варела (15), Мартінес (36, 78) - Гусєв (21, результативний пас Велозу), Ідейє (72, Ярмоленко).

Попереджені: Майкон (90 +3) - Гармаш (81), Бетао (90), Велозу (90 +3).

Інші важливі статистичні дані матчу

 «Порту»

 

 «Динамо»

3

Голи

2

55

Володіння м'ячем (%)

45

6

Всього ударів

6

5

Удари в площину воріт

5

1

Удари повз ворота

1

0

Штанги і поперечини

0

0

Кутові

6

5

Офсайди

2

1

Жовті картки

3

17

Здійснено фолів

17

16

Зароблено фолів

17

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер