Домашня арена матчу кваліфікації Ліги чемпіонів: «Люблін Арена»

Домашня арена матчу кваліфікації Ліги чемпіонів: «Люблін Арена»

У вівторок, 23 липня, київське «Динамо» у першому матчі 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зіграє проти сербського «Партизана» (Белград).

Домашнім стадіоном для «Динамо» на цьому етапі стане побудована у 2012 році «Арена Люблін», що у польському місті Люблін, яка зазвичай є домашньою ареною місцевого футбольного клубу «Мотор».

Пропонуємо дізнатися більше про стадіон, на якому відбудеться майбутній поєдинок.

«Арена Люблін» побудована 2012 року та відкрита у 2014 році на території знесеного цукрового заводу. Вартість проєкту – 136 мільйонів злотих (приблизно 40 мільйонів доларів), будівництво виконувало архітектурне бюро Estudio Lamela, яке свого часу підготувало плани модернізації та розширення стадіону «Сантьяго Бернабеу» в Мадриді, спроєктувало новий стадіон «Краковія» та було відзначене багатьма нагородами. Нова арена замінила Муніципальний стадіон «Бистриця», який на початку 21 століття перестав відповідати вимогам часу.

Перший матч на цьому стадіоні було зіграно у день відкриття, 9 жовтня 2014 року, між молодіжними збірними Польщі та Італії (2:1). А перший офіційний матч відбувся 25 жовтня 2014 року, коли у грі чемпіонату III Люблінсько-Підкарпатської ліги протистояли два клуби з Любліна: «Мотор» і «Люблінянка». Матч завершився з рахунком 1:1.

Рекордна відвідуваність «Арени Люблін» була встановлена на грі Кубка Польщі 1 грудня 2021 року, коли ​​ 14 914 глядачів спостерігали за матчем між «Мотором» та «Легією». Також 14 911 глядачів відвідали матч чемпіонату Європи з футболу серед молодіжних команд, коли 16 червня 2017 року тут зустрічалися збірні Польщі та Словаччини.

Крім того, тут проходили фінальні матчі Кубка Польщі 2019/2020 та 2020/21 років. У 2019 році арена приймала матчі чемпіонату світу з футболу U20.

За проєктом арена має чітко футбольну спеціалізацію, однак тут проводять і культурні заходи, зокрема концерти. Стадіон є сучасною футбольною ареною з натуральним газоном (розміри поля 105 на 68 метрів), трибунами під дахом місткістю 15 500 глядачів, штучним освітленням, відеоекраном, системою контролю та безпеки, підтрибунними приміщеннями, а також комерційними приміщеннями.

Стадіон має прямокутну форму з повністю закритими 4 трибунами. На території є роздягальні, VIP-кімнати, пресзал, тренажерний зал, ресторан-кейтеринг, зона для телевізійних трансляцій тощо. Цей стадіон відповідає стандартам УЄФА й має найвищий рейтинг за стандартами Польської федерації футболу.

Арена є основною спорудою Люблінського футбольного центру, при проєктуванні якого у місті було побудовано нову вулицю. Поряд зі стадіоном розміщені два футбольних поля зі штучним покриттям, легкоатлетична доріжка та автостоянка на 1000 автомобілів. Поблизу арени розташований сквер.

Нагадаємо, матч «Динамо» - «Партизан» розпочнеться о 21.00 за київським часом (20.00 за місцевим).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер