Донецький «Металург» хоче претендувати на більше

Донецький «Металург» хоче претендувати на більше

Протистояння Донецька і Києва у футбольних уболівальників останнім часом асоціюється виключно із «Шахтарем» і «Динамо». Але Донецьк відомий не лише «Шахтарем», але і «Металургом», який за час виступів у вищій лізі України завжди серйозно претендував на призові місця.

Силу команди із Донецька «Динамо» відчуло уже в дебютному матчі проти «металургів». У першому колі сезону 1997/1998 новачок вищої ліги переграв чемпіона на його ж полі – 1:0. Із таким же результатом закінчився і поєдинок у Донецьку.

Мінімальна суха перемога однієї із команд являється найпопулярнішим результатом протистояння «Динамо» і донецького «Металурга». Із таким рахунком закінчувались п’ять матчів. У найрезультативнішому матчі «Динамо» розбило в Донецьку «Металург» - 4:0.

Усього ж в історії «Динамо» провело 20 матчів поти донецького «Металурга». У 13 матчах перемога на рахунку нашої команди, у чотирьох матчах фіксувалась нічия (дві з яких – у минулому сезоні) і тільки в трьох матчах успіх святкували «металурги» (дві перемоги над чемпіоном «Металург» здобув у дебютному сезоні в вищій лізі).
Чотирьом гравцям «Динамо» вдавались «дублі» в матчах поти «Металурга». Олександр Хацкевич, Максим Швацьких і Маріс Верпаковскіс мають на своєму рахунку по одному «дублю», а от нинішній капітан команди Сергій Ребров – відразу два. Він же і являється головним бомбардиром «Динамо» в матчах проти «металургів» – від Реброва воротарі «Металурга» страждали сім разів. У «Металурга» найбільше точних ударів у…захисника В’ячеслава Печера – два м’ячі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер