Допілка і Новак – про першу перемогу на Кубку Співдружності

Після стартової перемоги над збірною клубів Росії динамівці перебували у піднесеному настрої. Враженнями від матчу поділилися автор єдиного гола Олег Допілка і капітан команди Євген Новак.

Олег ДОПІЛКА, захисник «Динамо-2»:

- Враховуючи те, що в першій же грі ми взяли три очки, гадаю, це можна вважати великим плюсом. Тим паче, в разі перемоги в завтрашньому матчі ми гарантуємо собі вихід із групи.

- Що знав про суперника – збірну клубів Росії?

- Тренер казав, що там грають хлопці 1989-1990 року народження, які хочуть спробувати свої сили у збірній. Ми чекали, що фізично вони виглядатимуть гірше за нас, адже їх зібрали буквально за п'ять днів. Ми, все ж таки, працювали довше.

- Відчувалося, що суперник менше зіграний?


- На полі я би так не сказав, хоча спеціально не звертав на це уваги. Нормальна команда, у другому таймі вони навіть створили кілька дуже небезпечних моментів, але хвилювання з приводу того, що ми пропустимо, в мене не було. Захвилювався тільки на останній хвилині. Секунд за двадцять до фінального свистка м'яч справді ледь не влетів до сітки наших воріт, але все обійшлося.

- Як тобі, захиснику, вдалося сьогодні забити?

- У першому таймі я справді грав в обороні і до розиграшу стандартів не підключався, але після перерви було вирішено, що я маю зміститися на позицію опорного півзахисника і частіше з'являтися у штрафному майданчику. До моїх обов'язків входило «закривати» дальню стійку. Перший раз я скидав м'яча, але безрезультатно, а потім я опинився перед воротами зовсім один, тому відправив м'яча до дальнього кута.

- Перед матчем не було передчуття, що заб'єш?

- Якщо чесно, особливого прагнення забити в мене не було, для мене голи не мають великого значення. Але до гри я сказав хлопцям, що Кубок Співдружності – це мій турнір, адже кілька років тому я вже забивав у Москві. Як бачите, ці змагання для мене фартові.

- Тренер залишився задоволеним?

- Трьома очками – так. А ще сказав, що завтра потрібно обов'язково вигравати, щоб точно вийти з групи.

- До штучного газону було складно звикнути?


- Ні, ми на базі в Кончі-Заспі тренувалися на такому ж. Тільки в «Олімпійському» більше пилу піднімалося від поля, тому було важко дихати. Крім того, здалося, що м'ячі були трохи спущеними, грати такими незвично. Що стосується глядачів, хотілося б бачити їх більше, але на «Динамо-2» в Києві також не дуже багато народу ходить, тому ми вже звикли.

* * *

Євген НОВАК, захисник «Динамо-2»:

- Сьогодні ми досягли позитивного результату, тому, гадаю, старт хороший. Як говориться, гра забувається, а результат залишається.

- Як тобі рівень суперника?


- Збірна клубів Росії – це кандидати до молодіжної збірної своєї країни, тому недивно, що вони прагнули довести і показати тренеру все, на що здатні. Вважаю, в них було ще більше мотивації, ніж було б в основного складу молодіжки.

- У порівнянні з контрольними поєдинками, які ви провели в Києві, сьогодні було легше чи складніше?

- Звичайно, суперник був вищим за класом, ніж ті, з якими ми грали під час підготовки до цього турніру, тому сьогодні нам довелося набагато складніше.

- Які зміни вніс тренер у перерві?

- Ми трохи змінили тактику, почали грати з суперником жорсткіше і щільніше, стали більше пресингувати. В результаті – використали стандарт і забили гол.

- Яке враження залишив СК «Олімпійський»?


- Я раніше ще ніколи не був у Москві і не грав тут. Вразили розміри стадіону, також ми грали іншими м'ячами, не тими, що зазвичай, тому, звичайно, знадобився час, щоб пристосуватися.

- Здивувався, що на трибунах було мало глядачів?

- Гадаю, чим далі ми пройдемо, тим більше трибуни будуть заповнюватися із наближенням до фіналу. Дай Боже, ми це побачимо.

* * *

Єдиним неприємним моментом першого ігрового дня в Москві стало погане самопочуття Артема Кичака. Учора динамівський воротар відчув сильний біль у горлі, а сьогодні у нього піднялася температура. Але динамівські лікарі роблять усе можливе, щоб уже найближчим часом він зміг вийти на поле.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Москви (Росія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер