Гідне місце Лобановського

Гідне місце Лобановського

У п’ятницю на «Інтері» пройшло фінальне шоу телепроекту «Великі українці». Більше півтора мільйона глядачів віддали свої голоси за одного з десяти претендентів за звання Великого українця №1.

Із великим відривом перше місце посів Великий князь Київський Ярослав Мудрий. За нього проголосувало близько 40% респондентів. Далі розташувались хірург Микола Амосов, лідер українських націоналістів Степан Бандера, поет, письменник і художник Тарас Шевченко, гетьман Богдан Хмельницький.

На шосте місце учасники голосування поставили знаменитого тренера «Динамо» (Київ), збірної СРСР та України Валерія Лобановського. За Валерія Васильовича віддано більше 51 тисячі голосів. Замикають десятку «великих» дисидент і державний діяч В’ячеслав Чорновіл, філософ Григорій Сковорода, поетеса Леся Українка, письменник Іван Франко.

За умовами телепроекту, у кожного з претендентів на звання «Великого українця» був свій «адвокат». Про Валерія Лобановського розповідав і дискутував із опонентами перший президент України Леонід Кравчук. Гостями студії були президент «Динамо» Ігор Суркіс і донька Лобановського Світлана.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер