Дощове привітання Марбельї

Приліт динамівців до Марбельї, де протягом наступних семи днів проходитиме останній навчально-тренувальний збір команди, супроводжувався справжньою південною зливою. У цей час року для середземноморського узбережжя Іспанії подібна погода цілком звична – в січні-лютому небесна канцелярія зазвичай рясно поливає Піренейський півострів. Як влучно відзначив Мілош Нінкович, зійшовши з трапу літака, «погода нічим не відрізняється від київської, хіба що снігу немає».

Утім, рясні опади не стали для тренерського штабу достатнім приводом для відміни першого тренування на іспанській землі. Підготовка до поновлення чемпіонату України вступила до фінальної фази, і кожне тренувальне заняття зараз на вагу золота. Тим паче, перші матчі національної першості, цілком можливо, також проходитимуть не в найсприятливіших погодних умовах.

Проте, в наступні дні, аж до неділі, місцеві синоптики обіцяють сонячну погоду. Хлопці щиро сподіваються, що прогноз справдиться, адже місити бруд тренувальних полів не приносить жодної радості. Особливо не позаздриш під час тренувань динамівським голкіперам, у яких у воротарських майданчиках утворюються справжні болота.

Не обійшлося тренування й без традиційної двохсторонки – «червоні» проти «зелених». Незважаючи на те, що завдяки зусиллям Кравця «червоні» повели в рахунку, перевага «зелених» було беззаперечною, що вилилося в забиті м'ячі Нінковича, Єременка і двічі Ярмоленка (Андрій відзначився ще раз, але арбітр, функції якого виконував Валерій Газзаєв, скасував узяття воріт через офсайд). Все, на що вистачило «червоних», – це ще один гол у виконанні Гармаша.

Відзначаємо, що заняття з командою розпочав Тіберіу Гіоане. Румунський півзахисник пропустив два попередніх збори «Динамо» в Ізраїлі та Португалії через травму гомілкостопу, тому тренуватиметься окремо від загальної групи. Сьогодні, наприклад, Тіберіу здійснював легкі пробіжки навколо тренувального поля, із захопленням спостерігаючи за партнерами по команді.

Як ми вже повідомляли, у зв'язку із запаленням зв'язок коліна не братиме участі в тренуваннях і захисник Євген Хачеріді, який чекав на хлопців ц готелі, – у нього окрема програма відновлення. Також не поїхав із командою на дебютне тренування й Артем Мілевський – нападник відчув легке нездужання, і, щоб не ризикувати здоров'ям футболіста, тренерський штаб надав Артему відпочинок.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї (Іспанія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер