»Дракон» на вечерю, або успіх любить наполегливих

»Дракон» на вечерю, або успіх любить наполегливих

Виходячи із салону літака, який прилетів точно за розкладом до аеропорту Порту, динамівці мимоволі примружували очі. Після похмурого Києва ласкаве сонце на заході Піренейського півострові примусило зняти верхній одяг, нагадавши про давно забуте літо. Втім, часу на теплові ванни було зовсім небагато і, швидко пройшовши паспортний контроль, динамівська делегація вирушила до готелю.

Як раніше повідомлялося, через застуду в Києві залишився Артем Кравець. Тренери до останнього сподівалися, що температура нормалізується і нападник зможе тренуватися, але за час, що залишився до матчу, на таке швидке одужання розраховувати було нереально.

В понеділок о сьомій годині за місцевим часом (дев'ять за Києвом) динамівці почали тренування на п'ятдесятитисячному «Драгао». Арена є частиною величезного «Міста Спорту», загальна площа якого більше трьох тисяч квадратних кілометрів і що включає спортивні будівлі для, напевно, більшості відомих в світі видів спорту. У своїй історії київський клуб двічі грав у Порту, але обидва рази на інших стадіонах. У 1987 році з «Порту» на «Даш Анташ», а в 2000 проти «Боавішти» на «Бесса». В обох матчах «Динамо» поступилося – 1:2 і 1:3. До речі, в нинішньому складі українського клубу грає автор виїзного м'яча у ворота «Боавішти». Не проти Тіберіу Гіоане засмутити у вівторок увечері і одного з воротарів «Порту», які не відзначаються в останніх іграх надійністю.

За день до матчу в Порту мало що нагадувало про візит Ліги чемпіонів. Навіть на «Драгао» життя йшло своїх ходом. У побудованого до Євро-2004 стадіону розвинена інфраструктура, яка включає магазини, ресторани, клініку. Хіба що розвішена на стадіоні лігочемпіонівська атрибутика та величезні хури з телевізійним устаткуванням і станціями, навколо яких метушилися робочі, нагадували про вівторкову гру.

За словами співробітника прес-служби «Порту», аншлаг на матчі не передбачається. В найкращому разі стадіон заповниться на дві третини, а це близько 35 тисяч. Ціни на квитки традиційні для матчів такого рівня – від 25 до 50 євро. Буде і група підтримки «Динамо». У спеціальній касі по пред'явленню паспорта за 25 євро продаються квитки в динамівські сектори, розташовані над кутовим прапорцем, але з яких добре видно поле. З Києва прилетіло близько сотні «саппотерс», а основну надію організатори фан-руху покладають на українську діаспору, які не від хорошого життя у великій кількості за останні десять років прибули до найвіддаленішої країни континентальної Європи. Всього організатори виділили для шанувальників «Динамо» трохи менше тисячі квитків.

Орієнтовний склад «Динамо» (версія www.fcdynamo.kiev.ua): Богуш – Бетао, Діакате, Михалик, Несмачний, – Єременко, Вукоєвич, Ель Каддурі, Алієв – Мілевський, Бангура.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Порту

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер