Олексій Дроценко, Назар Балаба, Олексій Гусєв - про фінал сезону ДЮФЛУ

Олексій Дроценко, Назар Балаба, Олексій Гусєв - про фінал сезону ДЮФЛУ

Олексій Дроценко:

- Сьогодні нам не вистачило самого футболу. Було багато боротьби, багато бажання, як з одного боку, так і з іншого. Але це вилилося більшою мірою у єдиноборства, фоли. А самого футболу були лише маленькі шматочки - саме його і не вистачило. До того ж ми не розраховували, що пропустимо м'яч, причому гол цей зовсім не був обов'язковим, можна сказати, курйозний гол. Це нас спершу трохи вибило з колії, і в перерві довелося перебудовуватися, змінювати план на гру. Ми намагалися реалізувати якісь моменти, загострювати. Перебудувалися на гру в три захисники в кінці.

У таких іграх, коли багато боротьби, багато бажання, долю зустрічі може вирішити одна помилка. Сьогодні вона вирішила все на користь «Шахтаря». Рахунок на табло, вітаю «Шахтар» з перемогою. А у нас тепер є додатковий стимул за рік додати, підготуватися і взяти реванш.

Так, деякі хлопці нервували. Ми розмовляли з ними перед грою, намагалися зробити так, щоб у них не було цієї нервозності, невпевненості. Це стосується не всіх, а тільки кількох гравців. Це перший фінал для них, а деякі до нас тільки приєдналися, мало зіграли. Тому у них на поле була присутня невпевненість. Можливо, десь і боязнь, адже ми у сезоні програли «Шахтарю» з великим рахунком. У деяких моментах нервозність і поспіх заважали нам грати в футбол.

Не можу сказати, що «Шахтар» нас у чомусь перевершив або здивував. Хороша, добротна команда, рівна у всіх лініях. Є гравці, які можуть підсилити гру, вийшовши на заміну. Я бачив цю команду не раз, і сьогодні нічого нового вона не продемонструвала. Не скажу, що «Шахтар» сьогодні переміг по грі. Так, після голу в першому таймі ми ще хвилин п'ять відходили. Але в іншому не скажу щоб «Шахтар» нас переграв. Була рівна гра двох команд. Хто забив, той і виграв.

 

Назар Балаба, капітан команди:

- З перших хвилин ми не стали грати агресивно, чогось побоялися. Але потім зібралися і почали грати в свій футбол. Нам не вистачило сьогодні концентрації. Хоча в цілому, думаю, ми провели матч на хорошому рівні.

Тренери сказали, що ми зіграли добре, просто нам трохи не пощастило, чогось не вистачило. Ми цілий рік йшли до цього. Тепер тренери сказали, що нам потрібно дорослішати і проводити такі матчі з більшою концентрацією, з більшим бажанням. Це був наш перший фінал чемпіонату України, тому було присутнє хвилювання. На стартових хвилинах це було помітно, потім ми заспокоїлися. Але нам трохи не вистачило для перемоги, тому що ми пропустили непотрібний гол на перших хвилинах.

 

Олексій Гусєв, найкращий захисник турніру:

- Це моя перша особиста нагорода в кар'єрі, вона мене дуже мотивує, буду працювати щоб отримати її і через рік, а найголовніше - виграти чемпіонство. Віддавати «Шахтарю» два поспіль чемпіонства в цій віковій групі - нікуди не годиться.

Якщо говорити про перший сезон в ДЮФЛУ, тут дуже швидкі швидкості в порівнянні з дитячим футболом, велика відповідальність, тому що «Динамо» завжди має бути першим. На жаль, сьогодні сталася це прикра поразка, але нічого, тепер у нас є стимул на наступний рік.

Перед матчем спілкувався з батьком, обговорювали мою гру, він допоміг мені чим міг. І сьогодні був присутній на стадіоні.

Аби стати чемпіонами в наступному сезоні, нам потрібно наполегливо працювати, а головне - не боятися грати в свій футбол. Я би не сказав, що сьогодні був мандраж, але певне хвилювання все ж було присутнє. Потрібно від нього позбавлятися і ставати чемпіонами в наступному році.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер