Друга команда «Динамо» U12 з першого місця вийшла до наступного етапу турніру «Pro Turnieje Cup 2021»

Друга команда «Динамо» U12 з першого місця вийшла до наступного етапу турніру «Pro Turnieje Cup 2021»

У суботу, 18-го вересня, зранку розпочалися матчі на міжнародному дитячому турнірі «Pro Turnieje Cup 2021», що проходить цими днями у польському містечку Лихень Стари серед футболістів 2010-го року народження (вікова категорія U12).

Нагадаємо, що підопічні Сергія Бондаря та Олександра Стужука виступають на турнірі двома складами у групах «B» та «C». Другий склад боровся за вихід із групи «С» із шведським «Юргарденом» (Стокгольм), польськими «Ягеллонією» (Бялсток), «Одрою» (Ополе), AP «Рейса» (Познань) та «Урсусом» (Варшава).

Команда розпочала перший ігровий день проти одного з фаворитів групи - польської «Ягеллонії». Наша команда поступилася з рахунком 0:1. Єдиний м’яч суперник забив на початку матчу після помилки центрального захисника киян. Надалі динамівці мали достатньо моментів для взяття воріт, але реалізувати бодай один з них, на жаль, не вдалося. Але ця поразка мотивувала хлопців на подальшу боротьбу за вихід з групи, і наступні поєдинки виявилися більш вдалими.

Свій другий матч наша команда зіграла проти польської «Одри» (Ополе) та перемогла з рахунком 1:0. Єдиний забитий м’яч на рахунку Цибульського, який відзначився у середині поєдинку, завдяки хорошим індивідуальним діям. Він не побоявся взяти гру на себе, обіграв захисника та влучним ударом із меж штрафного майданчика спрямував м’яч у сітку. «Динамо» володіло ініціативою, створило багато моментів, але до фінального свистка рахунок більше не змінювався.

У третьому поєдинку динамівці виявилися сильнішими за шведський «Юргарден», перемігши у напруженій та драматичній боротьбі 3:2, поступаючись по ходу зустрічі 0:2. Тож перемога вийшла вольовою, на характері. Цей матч, мабуть, був найскладнішим з-поміж усіх у перший ігровий день. Перемога потребувала великих фізичних, моральних та емоційних сил. Перший м’яч забив Цибульський, поклавши початок вражаючого камбеку. Потім відзначився Македонський, зрівнявши рахунок. Наші хлопці боролися до кінця, не жаліючи сил, та були винагородженні за свої старання. На останній хвилині перемогу своїй команді приніс Вовченко, який відзначився за 15 секунд до кінця матчу, щойно суперник розіграв м’яч у центрі поля, суддя дав фінальний свисток.

Далі кияни перемогли варшавський «Урсус» з упевненим рахунком 4:0. Наша команда протягом усього поєдинку володіла ініціативою, територіальною та ігровою перевагою, яка прогнозовано втілилася у велику кількість забитих м’ячів. Авторами голів стали Цибульський, Вовченко, Кургузов та  Бачмага.

Нарешті, у заключному, п'ятому, поєдинку групового етапу українці зіграли унічию із польським клубом «Рейса» 0:0. На фоні фізичної втоми та емоційного виснаження динамівці намагалися іти вперед, але важке натуральне поле та погодні умови, зокрема, дощ, який не вщухав протягом усього дня, не сприяли комбінаційній грі. Тож моментів кияни створили не так багато, і безгольова нічия стала логічним підсумком гри.

Таким чином, набравши 10 очок у п’яти матчах, наша команда посіла перше місце у групі та вийшла до наступного етапу. Завтра у групі чемпіонів, до якої вийшли команди, що посіли перше та друге місця у групах «A», «B» та «C», динамівці проведуть ще чотири поєдинки, за винятком матчу проти «Ягеллонії», результат якого зберігається на наступний етап. Суперниками киян також стануть португальський «Порту», польський SMS APR (Слесин), перша команда «Динамо» і «Лодзь» з однойменного міста. За підсумками колективи, що наберуть найбільшу кількість очок та посядуть перше місце у своїх секстетах, зустрінуться у фіналі, команди, що стануть другими – зіграють у матчі за третє місце, треті – розіграють п’яте місце і т.д.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер