2-й збір. Відпрацювання дій в обороні та атаці

2-й збір. Відпрацювання дій в обороні та атаці

Незважаючи на те, що на ранкове заняття динамівці приїхали не дуже рано (на годиннику було 10:30), наша команда виявилася першою, хто захотів потренуватися сьогодні. В той час як Київ засипало снігом, на узбережжі Середземного моря панує м’яка сонячна погода, й, виходячи на тренувальне поле, футболісти мають мружитися від яскравих променів.

У цей час тренерський штаб для своїх підопічних підготував багато цікавого. Так, тренувальний майданчик нагадував справжню смугу перешкод.

Фішки, бар’єри, стійки, штанги, трос – усе приладдя було використано за прямим призначенням. Усі футболісти були поділені на чотири групи, кожна з яких виконувала певний набір вправ.

Наприклад, тут Бетао, долаючи спротив прив’язаного троса, раз по раз влучає в маленькі ворота.

Поруч Гусєв, оббігши стійки, у стрибку б’є головою в руки Михайлу Михайлову, а трохи далі Ленс, кілька разів присівши зі штангою, перестрибнувши через бар’єри та оббігши стійки, після пасу Сергія Федорова має влучити в кут воріт стандартного розміру.

Новачок Віторіну Антунеш без розкачки влився в основну групу. Старається, видно бажання проявити себе з перших же тренувальних днів. Очевидно, що в ігрових змаганнях повного взаєморозуміння з партнерами поки немає, але це справа часу. Більше намагається триматися разом із Мігелем, який на перших порах підказує своєму співвітчизнику. Втім, із адаптацією Антунеша в команді та знайомством із іншими партнерами по команді проблем виникнути не має.

Інша частина заняття була присвячена відпрацюванню дій футболістів під час гри в обороні та атаці. За всіма вправами уважно стежили тренери, весь час підказуючи та час від часу зупиняючи гру, аби зробити певні корективи та підказати, як діяти в тій чи іншій ситуації.

На вечірньому тренуванні, окрім традиційної розминки, більшість часу було приділено техніко-тактичним вправам. Для початку футболісти, поділившись на дві команди, на одній половині поля відпрацьовували тримання м’яча через пас, а згодом, уже на полі майже стандартних розмірів, із голкіперами у воротах, утілювали в життя побачене вже в ситуаціях, наближених до ігрових.

У цей же час футболісти, незадіяні в тактичних вправах, на сусідньому полі били по воротах із різних позицій, але не зі статичного положення, а в русі, приймаючи передачу партнера через макет футболіста в повний зріст. Із цікавістю за всім цим спостерігав Євген Хачеріді – захисник має проблеми з кишечником, через що пропустив вечірнє тренування.

Відзначимо, що завтрашній матч із румунською «Астрою» відбудеться не на одному з полів тренувального центру, як анонсувалося раніше, а на стадіоні сусіднього містечка Сан-Педру. Початок спарингу залишився незмінним – 17:00 за київським часом. Цей поєдинок, як і всі попередні на підготовчому зборі, ви зможете подивитися у прямій трансляції на каналі Динамо Київ YouTube.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер