Дружня зустріч колишніх динамівців на «Олімпійському» у складах збірних України та Грузії

Дружня зустріч колишніх динамівців на «Олімпійському» у складах збірних України та Грузії

Гала-матч відвідали почесні гості, серед яких віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, президент Федерації футболу України Андрій Павелко, які взяли участь у офіційній церемонії, що передувала матчу.

У складах обох команд було багато колишніх динамівців. Так, за ветеранську збірну України зіграли Віталій Рева, Володимир Єзерський, Юрій Дмитрулін, Андрій Оксимець, Віталій Самойлов, Дмитро Пінчук, Олексій Михайличенко, Віталій Косовський, Олександр Косирін. На тренерській лаві збірної також динамівці - Анатолій Дем'яненко та Володимир Безсонов.

У складі збірної Грузії зіграли добре знайомі київським уболівальникам Каха Каладзе, Александр Амісулашвілі, Михаїл Джишкаріані, Георгій Деметрадзе.

Останній був радий знову зіграти на стадіоні «Олімпійський», розташований у серці української столиці. Для Георгія Деметрадзе, за його словами, цей стадіон – ніби рідний:

«Цей стадіон для мене майже рідний, адже я провів тут дуже багато матчів. До речі, я вперше зіграв на «Олімпійському» після реконструкції. Можна сказати, це мій другий дебют на цій арені. Дякую українській стороні за запрошення. Історично так склалося, що Україна й Грузія дружили та продовжують дружити. Ми сьогодні грали на честь тих хлопців, які пішли з нашого життя, та для вболівальників.

Швидкість у мене залишилася, але все одно незабаром виповниться 41 рік, тому бігти із м'ячем на швидкості важкувато. До того ж, на великому полі ми не тренувалися. Збірна України перебуває в хорошій формі, видно, що команда в них більш зіграна. Із багатьма з хлопців грав разом за «Динамо», з багатьма змагався на полі, виступаючи за різні з ними команди. Щиро радий усіх бачити».

Пригадав славетні часи та історичні матчі, проведені на «Олімпійському» у складі «Динамо», й Кахабер Каладзе:

«Було приємно знову зіграти на цьому стадіоні. Мені пригадався матч «Динамо» проти «Баварії» у півфіналі Ліги чемпіонів, коли ми зіграли внічию 3:3, ведучи по ходу зустрічі з рахунком 3:1. Команда тоді була молода, трохи не вистачило досвіду. А могли зіграти у фіналі Ліги чемпіонів...

Зараз, на жаль, дивлюся матчі «Динамо» не так уже й часто, тому що в мене багато роботи. Але коли кияни грають у єврокубках, я дивлюся ігри та вболіваю за них, тому що «Динамо» – це клуб, який дав мені дуже багато чого в житті».

Попри товариський характер гри, екс-голкіпер київського «Динамо» Віталій Рева провів сухий матч, що є вкрай рідким явищем для подібних ігор, після чого не приховував задоволення:

«Я радий, що гра завершилася з рахунком 1:0, і ми не пропустили жодного гола. Підвела лише реалізація, ми не використали багато моментів, двічі м’яч навіть влучав у стійку. У січні на турнірі грузини нас «повозили», забивши багато м'ячів під час турніру в залі, але тоді в нас була коротка лава запасних. Тож ми взяли реванш.

Емоції позитивні, добре, що глядачі прийшли. Звичайно, хотілося би, щоб їх прийшло більше, але ми все одно їм вдячні за те, що вони вболівали, підтримували нас. Судячи з напруження, з того, що ніхто не поступався в боротьбі, видно, що матч був принциповий. Усі хотіли перемогти. Приємно було всіх побачити. Особливо я був радий зустрітися з Дараселія, Амісулашвілі та Деметрадзе».

Ветеранська збірна України перемогла з мінімальним рахунком, гол забив Сергій Назаренко після блискучої передачі п'яткою від Олексія Михайличенка, але, як відомо, у таких матчах головне – не результат, а позитивні враження та емоції, які залишаться в пам’яті вболівальників та глядачів, які були присутні на трибунах «Олімпійського» цього теплого травневого вечора.

Підписуйтеся на паблік-чат «Динамо» у Viber та будьте в курсі всіх важливих новин із життя клубу!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер