Дубль Пономаренка приніс Україні перемогу над Латвією в еліт-раунді Євро-2024 (U19)

Дубль Пономаренка приніс Україні перемогу над Латвією в еліт-раунді Євро-2024 (U19)

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2005 року народження) продовжує боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 (U-19).

У другому турі своєї групи «синьо-жовті» зустрілися з Латвією. У стартовому складі збірної на поле вийшли троє динамівців – Олексій Гусєв, Андрій Маткевич та Матвій Пономаренко.

Саме динамівський форвард відкрив рахунок на 34-й хвилині гри. Отримавши м’яч від Маткевича на лівому фланзі, він змістився у центр та завдав влучного удару в нижній кут приблизно з лінії штрафного майданчика. 

На 60-й хвилині Матвій оформив дубль. Після його удару захисник латвійців зіграв рукою у власному штрафному майданчику, після чого арбітр призначив пенальті. Сам Пономаренко реалізував 11-метровий, зробивши рахунок 2:0. 

Крапку в матчі поставив Тутеров, забивши третій м’яч, підсумок гри – 3:0. 

У паралельному матчі Швейцарія перемогла Північну Македонію з рахунком 2:0, тож після двох турів українці та швейцарці мають по 6 очок перед очною зустріччю. При цьому різниця м’ячів краща у «синьо-жовтих», тож у завершальному матчі еліт-раунду для виходу до фінальної стадії Євро-2024 українцям достатньо не програти. 

*фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер