Дубль Мбокані приносить виїзну перемогу в Ужгороді!

Дубль Мбокані приносить виїзну перемогу в Ужгороді!

У порівнянні з попереднім матчем проти «Волині», у стартовому складі «біло-синіх» сталося три зміни. Замість Олександра Шовковського, Джермейна Ленса та Мігеля з перших хвилин грали Максим Коваль, Юнес Беланда та Олег Гусєв.

Що стосується команди В'ячеслава Грозного, то всі три орендованих динамівця, Сергій Люлька, Віталій Буяльський та Євген Морозенко, залишилися спочатку в запасі. Забігаючи наперед, відзначимо, що Люлька вийшов на заміну в перерві, Буяльський з'явився на полі наприкінці зустрічі, а Морозенко так у гру й не увійшов.

Ігрові аспекти

На початку зустрічі господарі поля, які грали за солідної підтримки вболівальників, що повністю заповнили трибуни стадіону «Авангард», з усіх сил намагалися протистояти динамівцям.

Але стримавши емоційний запал команди Грозного, «біло-сині» раз за разом почали загрожувати воротам Чурилова. На 19-й хвилині Лукман Аруна класно приклався до м'яча крученим ударом із дальньої дистанції – воротар «Говерли» хоч і займав правильну позицію, з ударом динамівця впорався із великими труднощами.

На відповідь господарів довго чекати не довелося. Вихований у динамівській академії Лисенко запустив у прорив лівим флангом Трухіна, той промчав бровкою та повернув м'яча в центр на Володимира, який увірвався до штрафного майданчика «Динамо» та пробив головою – удар прийняла на себе стійка...

Коли минуло півгодини гри, від пропущеного гола свою команду врятував Максим Коваль, відбивши два поспіль дуже небезпечних удари. Спочатку він потягнув удар усе того ж Лисенка зі штрафного, а потім зреагував на добивання з близької дистанції, самовіддано кинувшись під удар Данді. Зафіксувавши м'яча, голкіпер «Динамо» залишився лежати на газоні – виконуючи удар, румунський легіонер «Говерли» зачепив обличчя Максима.

Поступово динамівці заволоділи ініціативою й почали тиснути на господарів поля, що призвело до двох забитих м'ячів наприкінці тайму. На 39-й хвилині Денис Гармаш на правому краю штрафного майданчика прийняв закидання з глибини та прострілив до центру, де чудово зіграв на випередження Мбокані, спрямувавши м'яча до сітки – 0:1!

За дві хвилини конголезець оформив дубль у матчі. Цього разу він прийняв класний пас Аруни, обіграв воротаря, який вийшов на перехоплення, та з гострого кута спрямував м'яча в порожні ворота – 0:2!

Господарі, в свою чергу, продовжили обстрілювати ворота «Динамо». Цього разу Тришович з-за меж штрафного майданчика діагональним ударом із лівої викрутив м'яча в поперечину.

На початку другого тайму Аруна завдав кілька дуже небезпечних ударів. Двічі нігерієць бив у площину воріт із дальньої дистанції, але обидва рази Чурилов рятував ворота «Говерли».

Потім знову нагадав про себе Коваль. Максим знову врятував свою команду після двох поспіль небезпечних ударів – спочатку Лисенка з дальньої дистанції, а потім Тришовича, який встигнув на добивання.

За той час, що залишився до завершення матчу, була велика кількість боротьби та порушень, що в підсумку призвело до пенальті наприкінці зустрічі. Кополовець навішував до штрафного майданчика «Динамо», і м'яч влучив чи то в плечовий суглоб, чи то в притиснуту руку Ленсу... Пенальті був сумнівним... Удар із позначки реалізував Балашов, проте часу, що залишився, підопічним Грозного не вистачило, щоб створити хоч якусь небезпеку біля воріт «Динамо».

Топ-персона

Новачок «Динамо» Дьємерсі Мбокані за дві хвилини забив двічі, зумовивши тим самим результат усього поєдинку.

Ключовий момент

Два голи впродовж двох хвилин – після такого шоку не просто відійти будь-якій команді, а тим паче коли в суперниках у тебе найтитулованіший клуб України. Не вдалося це в підсумку й «Говерлі».

Чемпіонат України 2012/13. Прем'єр-ліга. 2 тур

20.07.2013. м. Ужгород, стадіон «Авангард». 11,500 глядачів

«Говерла» – «Динамо» – 1:2 (0:2)

«Говерла»:
Чурилов, Балафас (Люлька, 46), Райчевич, Тришович (Буяльський, 80), Д. Ле Таллек (Кополовець, 46), Балашов, Лисенко, Дандя, Трухін, Лисицький (к), Рніч

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Селін, Ярмоленко (к), Гармаш (Ленс, 82), Гусєв (Дуду, 78), Віда, Аруна, Хачеріді, Мбокані, Беланда (Мігель, 65).

Голи: Балашов (87, з пенальті) – Мбокані (39, гольовий пас Гармаш, 41, гольовий пас Аруна).

Попереджені: Люлька (90) – Гармаш (78), Хачеріді (87)

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

«Говерла»

Статистика

«Динамо»

1 (0)

Голи

2 (2)

11 (6)

Загалом ударів

14 (8)

5 (2)

Удари в рамку воріт

5 (3)

4 (2)

Удари повз ворота

9 (5)

2 (2)

Стійки/поперечини

0

8 (2)

Кутові

6 (6)

3 (2)

Офсайди

6 (3)

17 (5)

Порушення

13 (4)

1 (0)

Жовті картки

2 (0)

0

Червоні картки

0

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер