Дубль Верпаковськиса приносить перемогу “Динамо”

Дубль Верпаковськиса приносить перемогу “Динамо”

Лише у четвертому матчі киян навесні глядачі змогли побачити фрагменти комбінаційного, атакуючого футболу, який завжди був притаманен динамівцям. Суботнього вечора 13000 вболівальників майже заповнили трибуни домашньої арени “біло-блакитних”, ставши свідками запеклої боротьби, красивих голів та максимальної самовіддачі гравців.

У стартовому складі господарів дебютував на позиції ліберо молодий Олександр Яценко. За словами тренерів, незмінний “чистильник” Гавранчич на передматчовому тренуванні зазнав ушкодження, тож звітний матч серб спостерігав з трибуни. Треба віддати належне Михайличенко, який повністю вгадав із заміною. Яценко майже без помилок провів усі 90 хвилин, упевнено керував діями більш досвідчених партнерів по захисту. За лівий та правий фланг оборони відповідали Каддурі та Гусєв, а Саблич діяв персонально проти Деметрадзе. На вістрі атаки другий матч поспіль вийшли новачки киян Верпаковськис та Корниленко, які минулого уїк-енду в Полтаві зробили вагомий внесок у перемогу над “Ворсклою”.

З самого початку поєдинку господарі заволоділи ініціативою. Прицілювались по воротам донеччан Верпаковськис, Гусин, Лєко, але перший результативний удар сколихнув сітку воріт Шовковського: розіграш кутового головою замкнув Чечер. Такий розвиток подій явно не входив у плани господарів, які тепер були змушені відігрувати два м”яча. Не важко здогадатися, що після 15-ї хвилини усі подумки гостей було зосереджено на захисті власних воріт та затягненні часу.

Динамівці, щоб пройти щільну оборону металургів, підвищили швидкості, урізноманітнили гру в атаці. На 29-й хвилині чудова багатоходівка принесла результат: передачу Лєко пропустили Саблич та Корниленко, а швидкому Верпаковськису залишалося лише спрямувати м”яч у ворота. Перший м”яч Маріса на домашній арені глядачі привітали бурхливими оплесками.

По перерві керманич киян підсилив атаку бразильським дуетом Ринкон – Клебер та румунським технарем Чернатом. Свіжі сили не значно додали роботи оборонцям, але зі своїм завданням справилися. На 78-й хвилині Ринкон віддав пас у штрафну на Белькевича, який п”ятою відкотив м”яч під удар Верпаковськису. Удар Маріса з 12-ти метрів був вишуканим та бездоганним – 2:1!

У останні хвилини обидві команди мали по кілька нагод відзначитись. У гостей Младенович та Зотов не влучили з вигідних позицій, а обидва удари Черната ставали здобиччю Долганського.

Здобувши три очки, динамівці продовжують відставати від лідируючого “Шахтаря”, який цього вечора також святкував перемогу, на два пункти. Наступних вихідних дружину Михайличенко екзаменуватиме у Маріуполі “Іллічівець”, а ще через тиждень у Донецьку відбудеться центральний матч другого кола та, мабуть, усього чемпіонату - “Шахтар” - “Динамо”!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер