ДЮФЛУ (U-17). 1/2 фіналу. «Динамо» – «Шахтар» – 3:0

ДЮФЛУ (U-17). 1/2 фіналу. «Динамо» – «Шахтар» – 3:0

Гра відбувалася на стадіоні «Лафорт-Арена», що розташований у селищі Щасливе поблизу Києва. Єдина трибуна невеличкого стадіону була практично заповнена, проте через спеку, що панувала під час проведення матчу (хоча він розпочався вже ввечері, о 18:00), половина глядачів спостерігала за грою з протилежного боку від трибуни, стоячи або навіть сидячи на траві.

Дивились цей матч й інші півфіналісти – дві львівські команди, «Карпати» та «УФК-Карпати», перші з яких виявилися переможцями дуелі, що завершилася перед грою «Динамо» та «Шахтаря».

Дивитися було на що – з перших хвилин команди почали демонструвати безкомпромісну боротьбу, адже зустрілися принципові суперники. На кого точно не вплинула спека, так це на футболістів, які билися всі 80 хвилин (саме стільки за регламентом триває матч у цій віковій групі).

Щоправда, іноді боротьба була аж надто запеклою, що призводило до численних порушень, жовтих та навіть червоних карток.

Більше того, кілька разів ледь не дійшло до штовханини на полі, але арбітрам кожного разу вдавалося вчасно вгамувати надмірні пристрасті на полі. Отже, можна сказати, що «класико» вдалося!

Перейдемо безпосередньо до основних подій матчу. Старт зустрічі трохи активніше провели «гірники», які мали можливість відкрити рахунок уже на шостій хвилині. Костенко вийшов віч-на-віч із Фастовим, але переможцем у цій «дуелі» виявився динамівський голкіпер.

Надійна гра Фастова додала впевненості динамівцям, вони сміливіше пішли вперед та невдовзі відкрили рахунок у грі.

«Біло-сині» заробили штрафний удар неподалік від карного майданчика «гірників» трохи лівіше від центру. Стандарт взявся виконувати Богдан Михайличенко, й після його навісу Олексій Щебетун виграв боротьбу в захисника та м’яч залетів до сітки.

Подвоювати перевагу «біло-синх» міг Ростислав Тарануха, якого Володимир Шепелєв пасом урозріз вивів на рандеву з голкіпером, проте реалізувати цей момент динамівський форвард не спромігся.

У середині першого тайму «помаранчево-чорні» ледь не зрівняли рахунок, коли дальній постріл Авагемяна прийняла на себе хрестовина воріт. Динамівці на це відповіли влучним ударом Шепелєва зі штрафного, але Трещейко з цим ударом упорався. А наприкінці тайму Щебетун ледь не вийшов сам на ворота донеччан після довгого пасу з глибини, проте знову надійно зіграв голкіпер «Шахтаря», вчасно вийшовши на перехват та вибивши м’яча.

Друга половина зустрічі розпочалася для нашої команди якнайкраще. На 44-й хвилині після навісу зі стандарту «гірники» відбилися, вибивши м’яча зі свого штрафного майданчика, проте футбольний снаряд ліг на ногу Олександру Масалову, який потужним ударом увігнав його у ворота – 2:0!

На 56-й хвилині становище «Шахтаря» стало ще більше скрутним, коли за другу жовту картку з поля було вилучено Грачова.

За кілька хвилин після цього підопічні Олега Венглинського довели рахунок до розгромного. Швидка атака лівим флангом, під час якої у стінку зіграли Шепелєв та Сотник, завершилася навісом останнього на дальню стійку, де класно зіграв Костишин, який за кілька хвилин до цього вийшов на заміну та першим же дотиком головою спрямував м’яча в дальній кут!

Після цього динамівці, які до цього більшу частину першого тайму та на початку другого володіли перевагою, свідомо віддали ініціативу. Проте «гірники», граючи першим номером, не змогли забити бодай гол престижу. Більше того, швидкі атаки динамівців були навіть більше небезпечними. Кінцівку зустрічі команди догравали в рівних складах – арбітр показав другу жовту картку динамівцю Сотнику, трактувавши його падіння як симуляцію. Тепер Владислав не зможе допомогти своїй команді у фіналі.

Отже, розгромивши принципового суперника, динамівці Києва здобули путівку до фінального матчу. Цей вирішальний поєдинок, в якому суперником «Динамо» будуть «Карпати», відбудеться в неділю на стадіоні НТЦ ім. Баннікова. Початок о 12:00.

ДЮФЛУ. U-17. Вища ліга. 1/2 фіналу

04.07.2014. сел. Щасливе. «Лафорт-Арена». 250 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) – 3:0 (1:0)

«Динамо»: 1. Фастов, 22. Демиденко, 2. Чоботенко, 25. Тимчик (5. Саків, 78), 4. Михайличенко (16. Меть, 60), 8. Масалов (23. Попович, 71), 19. Лапа (18. Сотник, 40), 15. Воробець, 6. Шепелєв, 20. Тарануха (10. Костишин, 55), 21. Щебетун (9. Заїкін, 74).

Старший тренер – Олег Венглинський.

«Шахтар»: Трещейко, Фурсов, Шевченко, Терехов, Грачов, Коробенко, Авагемян, Глагола, Костенко (Коваленко, 23), Пихальонок (Сеницький, 65), Капелян (Гладченко, 65).

Старший тренер – Олександр Коваль.

Голи: Щебетун (8), Масалов (44), Костишин (58).

Вилучення: Сотник (72) – Грачов (56).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер