Два роки тому пішов із життя Євген Рудаков

Два роки тому пішов із життя Євген Рудаков

Практично всю футбольну кар'єру він був відданий київському «Динамо». Із 1963 до 1977 року Рудаков провів у складі динамівців 258 матчів, сім разів ставав чемпіоном СРСР, тричі володарем Кубка країни.

У 1971 році його було визнано найкращим воротарем та гравцем чемпіонату Радянського Союзу, а в номінації France Football з визначення володаря «Золотого м'яча» найкращого футболіста Європи посів високе 12-е місце. Саме в тому році, 27 жовтня, він, на думку багатьох футбольних фахівців, провів свій найкращий матч у кар'єрі, чудово відігравши на Севільській арені «Рамон Санчес Пісхуан» та залишивши свої ворота в недоторканності у відбірковій грі чемпіонату Європи проти збірної Іспанії. У той день він отримав широку міжнародну популярність. Матч привернув велику увагу, мав резонанс у Старому Світі, а воротар був його героєм.

- Таких, як цей матч, у мене було зовсім небагато: проти «Селтика» та в Москві, проти тих же іспанців, – сказав тоді після гри наш знаменитий голкіпер.

У 1972 році у складі радянської збірної, за яку він провів 48 зустрічей, Рудаков виграв срібні медалі чемпіонату Європи та бронзу Олімпійських ігор у Мюнхені, а в 1975 році Рудаков допоміг київському «Динамо» перемогти в Кубку володарів Кубків та Суперкубку УЄФА.

Григорій Суркіс, багаторічний президент Федерації футболу України, на прощанні з видатним воротарем та особистістю сказав: «Знаєте, яким він хлопцем був? Мені він запам'ятався веселою, життєрадісною, чарівною людиною. У житті він був душею компанії, з цікавим почуттям гумору, із любов'ю до життя та сім'ї. Гадаю, таким його запам'ятаю не лише я, але й багатомільйонна армія шанувальників його таланту».

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер