Два матчі: нічия та перемога

Два матчі: нічия та перемога

У вівторок динамівці провели другий контрольний матч у Португалії. Двома складами чемпіони України зіграли проти місцевого клубу “Ольяненсе”, що представляє другу португальську лігу. Два роки тому “біло-блакитні” грали з цим клубом, який на той момент мав статус напівпрофесіонального. Але останнім часом справи в команди поліпшилися, і вона піднялася у вищий дивізіон і стала професіональною.

Матч проходив на полі спортивного центру у Віламора, де під час Євро-2004 працювала збірна Росії.

Перша половина зустрічі пройшла за цілковитої переваги української команди. Непогано працювала півоборона, яка на початку зустрічі просто “зім’яла” опонентів і, як наслідок, кияни організували два м’ячі у ворота португальців. Спочатку неперевершений пас Леко майстерно втілив у влучний удар Шацьких, а потім свій фірмовий “постріл” продемонcтрував Чернат. Згодом господарям вдалося дещо вирівняти гру, вони зуміли нав’язати динамівцям боротьбу практично на кожній ділянці поля. У результаті багато фолів з обох боків і практично повна відсутність голевих моментів. Відзначимо непогану взаємодію пари форвардів Шацьких — Милевський, яка відзначилися не тільки у воротах суперника, але й непогано попрацювала у відборі м’яча, зірвавши ряд перспективних атак суперника.

“Динамо” — “Ольяненсе” — 2:0 (перший тайм).
Голи:
Шацьких (5), Чернат (7).
“Динамо”: Шовковський, Іримія, Дедечко, Родольфо, Каддурі, Леко, Ринкон, Нінкович, Чернат, Милевський, Шацьких.

Другий тайм можна умовно поділити на кілька відрізків. Спочатку велика перевага динамівців, але Верпаковськис і Клебер втратили непогані моменти. Потім знову картина першої половини зустрічі — багато боротьби, підкатів, фолів. На 62-й хвилині досить несподіваний довгий пас до штрафного “Динамо”, форвард господарів випередив Реву і влучив уже у порожні ворота. На це підопічні Сабо відповіли двома випадами Верпаковськиса і Гусєва, але ворота “Ольяненсе” залишилися “сухими” (у другому таймі). А ось португальці свого шансу не втратили. На 75-й хвилині серія помилок призвела до кутового, після подачі якого динамівці не розібралися у своєму штрафному майданчику із суперниками, і хавбек господарів зрівняв рахунок. Наприкінці тайму команди обмінялися небезпечними моментами, але безрезультатно.

“Динамо” — “Ольяненсе” — 0:2 (другий тайм).
Голи:
62-а, 75-а хвилини — відзначилися гравці “Ольяненсе”.
“Динамо”: Рева, Пеєв, Гавранчич, Несмачний, Чеснаускис, Алієв, Гусєв, Белькевич, Юссуф, Клебер, Верпаковськис.

Через хворобу у матчі не взяли участі Герасим’юк, Гіоане і Саблич.

* * *
А у середу ввечері київське “Динамо” провело третій контрольний матч у Португалії. Чемпіони України зіграли проти місцевого клубу “Портимоненсе”, що представляє другу португальську лігу.

“Динамо” — “Портимоненсе” — 2:0.
Голи:
Шацьких (40), Родольфо (55).
“Динамо”: Шовковський, Несмачний (Каддурі, 46), Дедечко, Родольфо, Іримія (Пеєв, 71), Леко (Алієв, 69), Юссуф, Белькевич (Ринкон, 46), Чернат (Гусєв, 46), Шацьких (Чеснаускис, 46), Верпаковськис (Клебер, 46).

Втративши кілька вигідних моментів у першому таймі для взяття воріт португальців, динамівці змогли відкрити рахунок тільки ближче до перерви. На 40-й хвилині Верпаковськис отримав передачу з глибини поля від Леко і прострілив на Шацьких. Максим з лінії воротарського майданчика спрямував м’яч у ворота. А на 55-й хвилині другого тайму “постріл” Родольфо зі штрафного досяг цілі. Потужний удар бразильця з 25-ти метрів просто-таки “пробив” воротареві руки.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер