Два постріли СуперМакса принесли «Динамо» нелегку перемогу

Два постріли СуперМакса принесли «Динамо» нелегку перемогу

Кінцівка першого кола чемпіонату України видалася для “Динамо” дуже непростою. Окрім чільного графіку матчів (чемпіонат, Кубок України та Ліга чемпіонів) виникають проблеми і “локального характеру”. Так, у звітному поєдинку з маріупольським “Металургом”, кияни зіткнулися не лише з обороними редутами гостей, але й з мокрим від дощу газоном. На жаль, це не завжди вдавалося – розіграти багатоходові комбінації на такому полі було справою безнадійною, а одразу перелаштуватися підопічні Михайличенко не зуміли.

“Дуже важко грати проти насиченої оборони, коли суперник практично не думає про атаку, тримаючи в своїй штрафній по 8-9 гравців. У динамівців не було достатньо місця для маневру. Коли суперник робить ставку на нульову нічию – усі “лазні” перекриті”. – так прокоментував перипетії матчу Георгій Пеєв.

Перші хвилини гри не передбачали такого розвитку подій. Вже на 4-й хвилині реальний шанс відзначитися втратив Мелещенко. Після відмінного пасу Черната він не влучив у створ воріт метрів з чотирьох. Згодом оборонець гостей заблокував небезпечний удар Лєко – Йєрко був готовий влучити у ворота Шуховцева потужним пострілом метрів з 15-ти.

Маріупольці відповіли кількома дальніми ударами, які несли небезпеку лише із врахуванням слизького поля. В підсумку Рикун і Поліщук потурбували Шовковського, але не більше того...

Динамівці намагалися більше грати флангами, закидаючи м’яч у центр штрафної в розрахунку на тріо форвардів Мелещенко – Леандро – Ідахор. Але і ця тактика не принесла киянам успіху в першому таймі. Більш того, всі нападники “Динамо” зіграли не за можливостями й були замінені по ходу зустрічі.

Початок другого тайму ознаменувався виходом на поле Валентина Белькевича, але на такій “галявині” технічний плеймейкер киян залишився без головних своїх козирів. У всякому разі, Валик зіграв не так яскраво, як ми звикли бачити.

“Важке поле також зіграло свою негативну роль. Але що поробиш – нині в Києві постійно йдуть дощі й зберегти газон у гарному стані дуже важко”, - вважає Георгій Пеєв.

У середині другого тайму ворота Шуховцева зазнали чимало “штурмових атак”. Михайличенко кинув у бій Шацьких та Діого, які додали гостроти динамівським атакам. До слову, в стартовому складі, порівняно з матчем проти “Фейєноорда”, вийшло 9 нових виконавців. Усі моменти “Динамо” згадувати не варто – практично кожні 2-3 хвилини хтось з киян хапався за голову – м’яч повинен був опинитися в сітці воріт гостей задовго до 81-ї хвилини.

Розв’язка настала за 12-ть хвилин до фінального свистка. Несмачний промчався по лівому флангу й зробив навіс у штрафну маріупольців. Першим до шкіряної кулі встиг Шацьких – Макс невідпорно низом пробив метрів з 8-ми!

У останні хвилини Ринкон та Лєко могли забити по м’ячу, але це знов зробив Шацьких. СуперМакс оформив дубль після гросмейстерської передачі Черната - Флорин увірвався до штрафної гостей з правого флангу й, пригальмувавши, відкинув м’яч на найкращого бомбардира “Динамо”. Далі все за планом – сильний удар метрів з 12-ти й м’яч у сітці воріт Шуховцева.

“Головне, що ми досягли перемоги. Це була не найкраща гра, але є три очки і це компенсує всі недоліки. Особисто мені доволі важко перебувати в ролі глядача, але в плані відновлення до матчів Ліги чемпіонів це чи не найкращий варіант”, - підсумував по закінченні гри з “Металургом” Георгій Пеєв.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер