Дві команди «Динамо» провели матчі групового етапу на турнірі «Meckle Cup» у Німеччині

Дві команди «Динамо» провели матчі групового етапу на турнірі «Meckle Cup» у Німеччині

У суботу у німецькому місті Пірмасенс (Pirmasens) стартував масштабний міжнародний юнацький футбольний турнір «Meckle Cup» серед футболістів 2006 та 2007-го року народження (вікова категорія U17 та U16). Київське «Динамо» представлене на змаганнях двома командами під керівництвом тренерів Юрія Дмитруліна та Євгена Лозинського.

Матчі турніру складаються з одного тайму, що триває 9 хвилин, та проходять у приміщені на паркетному майданчику двох залів – Wasgauhalle та Kirchberghalle у форматі 4 польових гравці плюс воротар.

На турнір тренери взяли 21 футболіста вікових категорій U15 та U16 (футболісти 2008 та 2007 років народження): Артем Сьомка, Максим Роєнко, Олексій Олійник, Олексій Рибак, Олександр Білий, Даніель Дехтяр, Володимир Озимай, Максим Белев’ят, Богдан Редушко, Євген Малюта, Святослав Черчукан, Костянтин Губенко, Максим Букатий, Максим Калінкін, Максим Бурлаков, Назар Діденко, Дмитро Коновалов, Мирослав Романюк, Павло Люсін, Іван Андрейко, Арсеній Федоренко.

Перша команда «Динамо» потрапила до групи «D» і грала у залі Wasgauhalle. Українці здобули чотири перемоги, одного разу зіграли унічию та зазнали однієї поразки. А друга динамівська команда проводила свої матчі у залі Kirchberghalle та впевнено обіграла усіх своїх суперників.

Свій перший матч у залі Wasgauhalle динамівці провели проти BF Weckhofen. У першій грі наші хлопці звикали до незвичного формату матчів турніру та покриття, але вже на 5-й хвилині перша п’ятірка розібралася що до чого та зусиллями Калінкіна повела у рахунку. Після виходу на поле іншої п’ятірки, партнери продовжили переможну гру та відзначилися ще раз. Цього разу автором забитого м’яча став Діденко. Менш, ніж за дві хвилини до фінального свистка німці змогли один м’яч відквитати, але на більше суперників не вистачило. Навпаки, на останній хвилині Букатий забив третій м’яч у ворота BF Weckhofen та встановив остаточний рахунок 3:1 – перша перемога киян на турнірі.

Далі наша команда зустрілася із SC Idar Oberstein. На початку зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами. Динамівцям відверто пощастило, коли м’яч на кілька сантиметрів розминувся з воротами. А через хвилину Калінкіну вдався ефектний удар п’яткою, який викликав овації на трибунах. У середині короткого матчу німцям таки вдалося забити. Але незабаром динамівці розіграли чудову атаку, коли дальнім вводом м’яча від воріт Сьомка вивів на ударну позицію Букатого, той обіграв захисника та влучним ударом зрівняв рахунок. На останній хвилині м’яч влучив у стійку динамівських воріт. А удар Озимая на останній секунді цілі не досяг – нічия 1:1.

Третім суперником киян став BFV Hassia Bingen. На початку поєдинку міг відзначитися Озимай, але на його удар воротар суперника зміг зреагувати. Але і він виявився безсилим після «пострілу» Букатого. Ще через дві хвилини Калінкін забив другий м’яч, а Діденко довів рахунок до великого. Протягом останніх двох хвилин ще змогли відзначитися Черчукан, який забив з гострого кута, та Федоренко, який встановив підсумковий результат – 5:0.

Наступна зустріч відбулася із СВ «Айнтрахт» (Трір). Наші хлопці з перших секунд гри діяли інтенсивно, створюючи напругу біля чужих воріт. Нашим хлопцям знову вдалося відзначитися достатньо швидко – вже на 3-й хвилині поєдинку, коли ворота суперника вразив Калінкін. Незабаром дальній удар вдався Діденку – 2:0. А за півтори хвилини до закінчення матчу суперник один м’яч відквитав, але ця обставина не завадила киянам святкувати чергову перемогу – 2:1, хоча за кілька секунд до фінального свистка біля воріт Сьомки було гаряче.

Нарешті, у заключному поєдинку першого ігрового дня наші хлопці помірялися силами із ФК «Ноттінген». Гра розпочалася з неприємності для українців – вже на першій хвилині суперник застав нашу команду зненацька та вийшов уперед. Цей матч виявився, мабуть, найскладнішим з усіх, що наша команда провела за перший ігровий день. Суперник, який був на рік старшим та потужнішим за антропометричними даними діяв жорстко, а часом і грубо. Але незважаючи на це кияни зуміли зрівняти рахунок зусиллями Озимая. На жаль, за кілька секунд до фінального свистка пропустили ще один м’яч – 1:2.

Завтра, 18-го грудня, динамівці проведуть ще один поєдинок групового етапу – проти першого складу «Кайзерслаутерна», початок зустрічі об 11.10 за київським часом.

Що стосується другої динамівської команди, то у перший ігровий день наші хлопці провели чотири поєдинків групового етапу і в усіх них святкували перемоги.

Спочатку українці перемогли Karbener SC з рахунком 2:1, а сама гра вийшла емоційною та драматичною. Спочатку відзначився Люсін - Павлу асистував Коновалов, який віддав передачу через щиток. Потім суперники змогли зрівняти рахунок, а буквально на останній секунді поєдинку перемогу своїй команді приніс Коновалов, який завершив чудову атаку два в один та встиг завдати удару до того, як прозвучала сирена.

У наступному матчі наші хлопці з упевненим рахунком 2:0 перемогли німецьку команду TuS Oggersheim 2. Забитими м'ячами відзначилися Люсін та Дехтяр. На початку гри воротар ввів м'яч у гру, Редушко обігрався з Люсіним, і Павло спрямував м'яч у сітку. А у середині матчу Коновалов зіграв на випередження, віддав пас Дехтярю, і Даніель пробив поміж ніг голкіперу, подвоївши перевагу своєї команди. Наші хлопці могли відзначитися ще, зокрема, хороші моменти забити були у Губенка та Андрейка, але удача була на боці суперника.

З наступним своїм суперником динамівці розібралися ще більш впевнено – у ворота TSC Zweibrucken наші хлопці забили п’ять м’ячів без відповіді, тобто у середньому динамівці відзначалися частіше, ніж одного разу кожні дві хвилини. Авторами голів стали Андрейко (двічі), Губенко (двічі) та Коновалов.

Далі наші хлопці мали помірятися силами з AsV Durlach, але ця команда знялася зі змагань та відмовилася проводити решту поєдинків. Замість них динамівці провели гру із SG Wattenscheid 09, яка мала відбутися завтра. Кияни і у цьому поєдинку не дали приводу сумніватися у своїй силі та перемогли з рахунком 4:1. Забивали Андрейко (двічі), Дехтяр та Люсін.

Таким чином, завтра наші хлопці зіграють один заключний матч – проти TSV Degenia Bad Kreuznach (початок о 12.50).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер