Дві команди «Динамо» U12 стартували на турнірі Utmost Cup

Дві команди «Динамо» U12 стартували на турнірі Utmost Cup

У Вінниці стартував представницький міжнародний дитячий турнір Utmost Cup, в якому беруть участь команди вікової категорії U12 (футболісти 2010 року народження).

Київське «Динамо» представлене на змаганнях двома командами під керівництвом тренерів Сергія Бондаря та Олександра Стужука. Матчі складаються з двох таймів по 20 хвилин та проходять на півполя у форматі 8 польових гравців плюс воротар.

Перша команда «Динамо» потрапила до групи D і обіграла всіх суперників: полтавську «Ворсклу» – 3:1, ужгородське «Закарпаття» – 2:0, «Нікополь» – 7:0 та кишинівську Академію Раду Ребежа – 4:0. Посівши перше місце зі стовідсотковим показником, «біло-сині» вийшли до наступного групового раунду, де зберуться переможці інших попередніх груп, та продовжать боротьбу за перемогу на турнірі.

Друга команда «Динамо» у групі І зіграла внічию з «Барсою» із Сум (0:0) та одеським «Чорноморцем» (0:0), обіграла ужгородський «Зінедін» (3:0) та поступилася столичній КДЮСШ «Козак» (1:2). Набравши 5 очок, динамівці не змогли виграти свою групу та не поведуть боротьбу за нагороди.

Детально про участь у турнірі розповів тренер команди «Динамо» U12 Сергій Бондар.

«У перший ігровий день нам було важкувато, оскільки в чемпіонаті Києва ми граємо проти старших суперників на ціле поле 11 на 11. А всі турніри, які проводяться по 2010 року народження, граються у форматі 8+1 на півполя. Тому, звичайно, хлопцям потрібно було перелаштуватися на інший формат, плюс поле специфічне, з великою кількістю крошки, від чого м’яч дробить. Те, що ми вимагаємо від хлопців при грі в такому форматі – комбінувати через короткі та середні передачі, вмикати свій інтелект, фантазувати на полі – тут це робити важкувато.

Саме тому перший день був більше ознайомчим, більше хвилювалися, від чого і забили менше, і пропустили один гол. Сьогодні же хлопці розкріпостилися, деякі діяли не на своїх позиціях, дали їм відчути гру з іншого ракурсу, так би мовити. Зокрема, другий воротар грав центральним захисником, наш нападник, який завжди по-хорошому жадібний та хитрий, також зіграв у захисті, аби зрозумів, як важко грати на цій позиції. Загалом, ми вже зараз бачимо завдатки у футболістів – комусь краще вдається створювати, хтось краще руйнує, тож намагаємося «намацати» ось цей баланс.

Якщо у нас по ходу гри все складається добре, то намагаємося вдаватися до ротації – щоб у тих же захисників був навик забивати, а нападники могли оборонятися. У сучасному футболі всі мають бути універсалами, і ми готуємо хлопців для старших команд – аж до першої. І ми хочемо, щоб у тренерів Академії, U19 чи першої команди не боліла голова, кого ставити на ту чи іншу позицію, а наші хлопці виходили на поле та виконували свою роботу якісно незалежно від амплуа.

Тож перші два дні пройшли для нас у такому цікавому режимі. Завтра же буде важче, адже в одній групі зберуться переможці попередніх квінтетів. Плюс буде змінено формат – не два тайми по 20 хвилин, а один тайм із 23 хвилин. Такий формат нам уже знайомий, ми грали так уже на турнірі в Польщі на початку вересня.

На цей турнір ми приїхали двома командами, загалом 30 футболістів. На даному етапі ми не вішаємо ярликів на хлопців, хто грає в першому складі, а хто – в другому. Хтось народився на початку 2010 року, хтось – наприкінці, хтось уже перебуває на якомусь певному рівні, хтось менше підкований у технічному плані. Але в кожному з хлопців, хто перебуває в нашій обоймі, ми бачимо перспективу, тому стараємося розподілити ігровий час рівномірно. Якщо казати про першу команду, то ми представляємо честь школи, і розуміємо, що ми не лише маємо досягати результату, але й показувати змістовний футбол та задавати моду в сучасному дитячому футболі. Що стосується другої команди, то тут більше орієнтуємося на те, щоб дати хлопцям ігрову практику та дати можливість показати себе на фоні змагального процесу. Але з них так само ніхто не знімав завдання виходити до вирішального раунду, чого, на жаль, зробити не вдалося».

Фото - Вінницька асоціація дитячого футболу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер