Вольова перемога над «Белхатовом»

Вольова перемога над «Белхатовом»

Другий контрольний поєдинок на іспанському зборі «Динамо» проводило проти віце-чемпіона Польщі, ГКС «Белхатов».

Як і першому матчі проти «Зеніту» Юрій Павлович вирішив не змінювати традиції і зіграти двома основними складами. У першому таймі динамівці буквально задавили суперника – пресинг почався уже на половині поля суперників. За перших 45 хвилин гри «Белхатов» лічені рази перетнув середину поля.

Уже на 5-ій хвилині «Динамо» вийшло вперед. Динамівці в центрі поля блискавично розіграли в один дотик комбінацію, результатом якої став пас на Шацьких. Форвард, вийшовши віч-на-віч із воротарем, прийняв нестандартне рішення – бити не став, натомість відпасував на Реброва. Динамівському капітану залишилось лише переправити м’яч у ворота – 1:0!

А от розвинути успіх у нашої команди не вийшло. Моменти тринькались постійно. На 22-й хвилині Шацьких знову вивів на ударну позицію Реброва, але капітан «Динамо» зіграв невпевнено, влучивши у воротаря. Активним був Алієв, який, відчуваючи довіру тренера, намагається проявити себе з кращої сторони. Тим не менше, у сьогоднішньому матчі усі його удари не досягали цілі.

У другому таймі поляки перехопили ініціативу в умовного другого складу «Динамо». У підсумку – гол у наші ворота. На 62-й хвилині нападник Рахвал вийшов тет-а-тет із Рибкою, і після удару вище воріт упав у штрафному – суддя вказав на 11-метрову позначку. Претензії динамівців можна зрозуміти – контакт із ногою Рибки у польського гравця був, але вже після неточного удару. Помилкове рішення судді очевидне. Гравець «Белхатова» Петрасяк впевнено реалізував сумнівний пенальті. 1:1.

Матч так і котився до результативної нічиєю, але динамівці таки додавили суперника на останніх хвилинах. На другій компенсованій хвилині Владислав Ващук перехопив передачу суперника метрах в 25 від воріт, дещо посунувся вперед і ідеально перекинув через воротаря – захисник, який караулив м’яч на лінії воріт, був безсильним.

Фінальний свисток зафіксував перемогу «Динамо» з рахунком 2:1. Підготовка триває…

«Динамо» – «ГКС Белхатов» – 2:1 (1:0)
«Динамо» (1-й тайм): Шовковський, Допілка, Михалик, Юссуф, Несмачний, Гіоане, Алієв, Гусєв, Нінкович, Ребров, Шацьких.

«Динамо» (2-й тайм): Рибка, Федорів, Мандзюк, Хачеріді, Ель Каддурі, Дедечко, Ващук, Олейник, Бельгазуані, Майкл, Мілевський.

ГКС «Белхатов»: Лех (Козик, 46), Яжебовський, Ковальчик, Петрасяк, Попек (Тошик, 70), Вробель (Янус, 75), Рахвал (Марчиняк, 69), Страк, Новак (Хвалибоговскі, 46), Гаргула, Костли (Уйек, 46).

Голи: Ребров (5), Ващук (90+2) - Петрасяк (63, пен)

За матчем з трибуни спостерігали Ісмаель Бангура, який повернувся з Кубка африканських націй, Папе Діакате, Карлос Корреа, а також Артем Кравець. Діями партерів, вочевидь, вони залишились задоволені.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер