»Динамо-2»: до чвертьфіналу Кубка Співдружності - з трьома перемогами

Третій матч групового етапу Кубка Співдружності хоч і не мав для «Динамо-2» принципового значення, але хлопці поставилися до нього з усією відповідальністю. І він вийшов, мабуть, найцікавішим з усіх. Як і обіцяли тренери, в матчі з туркменським МТТУ на поле вийшли футболісти, які мали мало ігрової практики у двох попередніх поєдинках. Але вони проявили характер, волю до перемоги та все ж змогли здобути три очки.

Вже у другій грі поспіль наша команда забила на перших хвилинах, і вдруге відзначився гравець оборонного плану. У штрафному майданчику суперника краще за всіх розібрався Сахневич – 1:0. Утім, зрівняти рахунок МТТУ зміг уже в середині першого тайму. Газахов у штрафному майданчику «прибрав» захисника і потужним ударом відправив м'яча до правої «дев'ятки». Але за хвилину динамівці виправили ситуацію – після «пострілу» Новака захисник МТТУ намагався вибити м'яча з воріт, але лише підправив його в сітку. Незабаром Малин виходив віч-на-віч, обіграв воротаря, але суперник вибив м'яча головою. Гра пішла на зустрічних курсах, м'яч майже не затримувався в середині поля, що не давало нудьгувати двом-трьом сотням уболівальників на трибунах. Знову повівши в рахунку, номінальні гості трохи відійшли до своїх воріт, чим із задоволенням скористався суперник.

Небезпечно проривався Алланазаров, але в останню мить Кушніров його випередив, віддавши м'яч воротарю. «Динамо-2» відповіло переконливіше – голом, але, на жаль, який було забито з положення поза грою. Тим часом, біля протилежних воріт Гараджаєв поцілив у стійку. Встиг м'яч і побувати у воротах Кичака, але секундою раніше арбітр зафіксував порушення правил. І хоча багато небезпечних атак МТТУ закінчувалися фолами й офсайдами, лавка запасних номінальних господарів неодноразово схоплювалася зі своїх місць, хапаючись за голову. Лише одного разу помилився Кичак, але Сухоцький його підстрахував.

Після перерви гра трохи заспокоїлася, з небезпечних моментів можна відзначити хіба що добивання Малина після кутового, коли воротар МТТУ лише з другої спроби зафіксував м'яча. Цікаві події почали відбуватися ближче до кінця тайму. Морозенко добре пробив по воротах, воротар невдало вибив м'яча, і Коваль спокійно добив його в сітку – 3:1. Але тільки команди розвели м'яч із центру поля, Союнов скористався хорошим навісом партнера і головою знову скоротив відставання в рахунку. Але все ж таки останнє слово залишилося за «Динамо-2» – цього разу Морозенко сам вийшов віч-на-віч із воротарем і відправив м'яча до нижнього кута.

Таким чином, наша команда із стовідсотковим показником перемагає у своєму квартеті, і в чвертьфіналі зіграє з литовським «Екранасом», який посів друге місце в групі «D».

Юрій Калитвинцев, старший тренер «Динамо-2»:

- Сьогодні мені сподобалося, як ми діяли в атаці. У порівнянні з двома попередніми матчами, наша атака виглядала трохи краще. Можливо, це заслуга оборони суперника, потрібно розбиратися. У зв'язку з тим, що ми вже вийшли з групи, найголовнішим було не отримати травм і жовтих карток. Із цим ми впоралися. Не можна сказати, що хлопці грали розслабленими, ми представляємо такий клуб, який, незалежно від турнірної ситуації, не має на це права. Тим паче, в нас немає такого великого досвіду, щоб ми могли зіграти на класі. Якби хлопці діяли розслаблено, тоді точно в нас було б багато травм. Перед нами стояло завдання перемогти, хай не за будь-яку ціну, але заради такого поняття, як честь. У цьому плані хлопці молодці.

- Сьогодні грали футболісти, які провели менше часу на полі в перших матчах, і також перемогли. Це означає, що ви можете в однаковій мірі розраховувати на всіх?

- Ми так і робимо. Просто через різні причини хтось грав, а хтось ні. Але завдяки хлопцям, які здобули результат у двох стартових іграх, у нас з'явилася можливість варіювати склад. Одним словом, у нас є обойма гравців, яка в рівній мірі претендує на місце у стартовому складі.

- Кого із суперників вам би хотілося бачити у чвертьфіналі?

- У нас немає жодних переваг, щось вираховувати, адже це марно. У принципі, всі команди приблизно одного рівня. Крім того, у групі «D» матчі проходять після наших, тому нехай вони рахують. А нам нічого не залишалося, окрім як вигравати. Посісти перше місце в групі у жодному випадку не було головним завданням. Ми готуємося через кожну найближчу гру, тому ми ставили мету конкретно на цей матч, а не на результат у групі в цілому.

МТТУ – "Динамо-2" – 2:4 (1:2).

МТТУ:
Керімов, Датдов, Алланазоров, Газаков (Союнов, 80), Нурмурадов, Комеков, Гараджаєв (Кучеренков, 53), Саркисов (Екезов, 65), Мухамедов, Байрамов, Білих.

"Динамо-2":
Кичак, Допілка, Новак, Сухоцький, Сахневич (Рибалка, 46), Єременко, Малин (Шевчук, 60), Фароян (Люлька, 46), Гриппа (Коваль, 65), Рижук (Бутенін, 46), Кушніров (Морозенко, 46).

Голи: Газахов (17), Союнов (82) – Сахневич (5), Новак (19), Коваль (80), Морозенко (86).

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Москви (Росія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер