»Динамо» - «Арсенал» - 5:0. Старт на п'ятірку

»Динамо» - «Арсенал» - 5:0. Старт на п'ятірку

У понеділок динамівці провели перший контрольний поєдинок після виходу з відпустки. За суперником далеко ходити не довелось – під боком опинився столичний «Арсенал», який також готується до старту сезону в Києві і відчуває потребу в серйозному спарингу. Поєдинок видався цікавим як для вболівальників, так і для тренерів обох команд, які отримали чимало корисної інформації про футболістів, їхню функціональну готовність, Ігорові зв’язки і загальну готовність команди на даний період підготовки. Олександру Заварову, підопічні якого поступились 0:5, є над чим задуматись. Не без питань до підопічних залишився і його колега, Юрій Сьомін. Динамівці хоч і старались грати в атакуючий комбінаційний футбол, переграли опонентів у швидкості та індивідуальній майстерності, грішили помилками в передачах і дозволяли супернику контратакувати. Утім, недоліки простимі як для першого літнього матчу…

У стартовому складі «Динамо» вийшло дев’ять українців, компанію яким склали Гіоане і Нінкович. Захисні порядки складались із Романчука і Федоріва, які відповідали, відповідно, за правий і лівий фланги, і з центральної пари Михалик – Допілка. До слова, Тарас уперше в кар’єрі вивів команду на матч в ранзі капітана. Ващук і Гіоане грали в центрі півзахисту, Нінкович і Алієв діяли з глибини, а пару форвардів склали Лисенко і Олійник. Останні троє стали співавторами першого залитого м’яча. Воротар Погорєлов лише ціною фолу зупинив Лисенка, який відгукнувся на передачу Алієва. Можливо, хтось із них і рішився пробити пенальті, але до м’яча підійшов іменинник – Денис Олійник. У святковий для себе день півзахисник був точним і з подвійною енергією подовжив терзати захист.

Ще раз удача посміхнулась Денису на початку другого тайму. Артем Мілевський, перед тим як сам оформив «дубль», віддав прекрасний пас у штрафний на Олійника, який у дотик переправив м’яч у ворота. Усього ж з 50-ї по 59-у хвилини біля воротарської Погорєлова тричі спалахувала пожежа. Це вищезгадані Олійник і Мілевський виходили один на один із кіпером і чітко реалізували свою перевагу. Останньому голу Артема посміхнувся навіть тренерів «канонірів» Заваров. Нападник отримав передачу від того ж Олійника, на замаху посадив на «п’яту точку» воротаря і захисника і наче граючи поклав м’яч у сітку. Голи вийшов навдивовижу!

За двадцять хвилин до закінчення зустрічі на поле вийшли переведені з резерву в перший склад Фартушняк і Парцванія. Побачили глядачі й свого недавнього улюбленця Гавранчича. Горан із лютий по травень витупав за грецький ПАОК і по завершення терміну оренди повернувся в «Динамо». Ще невідомо, чи поїде серб на тренувальний збір до Австрії. Це є стосується і Влада Ващука, термін контракту якого підійшов до кінця.

 


"Динамо" - "Арсенал" - 5:0 (2:0).

"Динамо":
Рибка (Луценко, 46), Романчук, Михалик - кап (Гавранчич, 46), Допілка (Фартушняк, 65), Федорів, Олейник, Гіоане (Морозюк, 46), Ващук, Нінкович (Шмаков, 46), Алієв (Парцванія, 65), Лисенко (Мілевський, 46).

"Арсенал": Погорєлий, Кузнєцов, Литовченко - кап, Євсєєв, Карлов (Нечай, 46), Богданов (Завершенюк, 80), Антоніо Пінту, Старгородський (Мепорія, 46), Захаревич (Алан, 46), Батальський (Данишевський, 46), Рибальченко (Оленицький, 46).

Голы: Олейник (8, с пен; 50), Гиоане (37), Милевский (55, 59).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер