»Динамо» - «Арсенал» - 1:1. У двох хвилинах від перемоги

»Динамо» - «Арсенал» - 1:1. У двох хвилинах від перемоги

До першої перемоги «Динамо» в груповому турнірі Ліги чемпіонів за останні чотири роки не вистачило лічених хвилин. Забивши м'яч у середині другого тайму, кияни всіма силами намагалися зберегти перевагу. Не вистачило зовсім трохи. В результаті – бойова нічия 1:1.

Напередодні зустрічі стало відомо, що через травми на поле не зможе вийти Артем Мілевський. Юрій Сьомін, прагнучи не розголошувати всі секрети, до останнього запевняв, що нападник в строю і готується до матчу. В результаті Артем не встиг залікувати гомілкостоп і не потрапив навіть до заявки. Другого нападника, в пару до Бангура, наставник вирішив не випускати, вважаючи за краще наситити центр півзахисту надійною парою Юссуф-Вукоєвич. У результаті розстановка гравців виглядала таким чином: 1-4-2-3-1.

Стартовий склад «Динамо» здивував присутністю Романа Єременка. 21-річному гравцю, який вийшов на правому фланзі півзахисту, Сьомін віддав перевагу перед досвідченими Шацьких і Гіоане. Мабуть, наставник зумів розгледіти в новачку необхідні якості, щоб відразу довірити місце в складі. Матч проти «Арсеналу» став дебютним для Романа в єврокубках. Оцінюючи гру фінського гравця, можна відзначити холоднокровність і самовіддачу. На перших хвилинах відчувалася певна нервовість, але вже в середині тайму півзахисник органічно виглядав в ігрових побудовах. Якби Роман був трохи вдалішим – коли на початку другого тайму м'яч міг відскочити після потрапляння в стійку у ворота – бути йому героєм зустрічі.

Не став несподіванкою чергова поява у воротах Станіслава Богуша. Юрій Сьомін послідовно продовжує довіряти обдарованому голкіперу, який не має досвіду зустрічей такого рівня. В цьому матчі Станіслав був одним з найкращих у складі команди. Окрім кількох «сейвів», уміло керував інтернаціональним захистом, сміливо виходив на перехоплення. Важливо, що польові гравці відчували за своєю спиною надійного майстра, готового в будь-який момент підстрахувати. Впевненість, з якою Богуш вступав у боротьбу, передавалася не тільки партнерам, але і глядачам на стадіоні.

Поєдинок проти «Арсеналу» показав головне – «Динамо» знову готове на рівних грати з найсильнішими командами європейського континенту. Три жахливих євросезони в минулому – Юрію Сьоміну вдалося вилучити з гравців комплекс аутсайдера. Футболісти повні відчуття гідності, з повагою зустрічаючи суперника і вимагаючи від нього зворотнього. Нічия з англійцями стала справедливим результатом зустрічі. За виключенням двох нетривалих відрізків у кожному з таймів, в яких лондонці «притиснули» господарів, в іншому йшла рівна боротьба з моментами біля обох воріт.

Поєдинок із свідомо визначеним у фаворити «Арсеналом» продемонстрував, що жодне очко в Лізі чемпіонів «Динамо» супернику без бою не віддасть. Лише за два тижні кияни зіграють із «Фенербахче», який невдало стартував. Цей поєдинок багато в чому визначить перспективи команди Сьоміна в груповому турнірі. Щоб виходити до плей-офф, динамівцям на берегах Босфору необхідна перемога.

 

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер