»Динамо» - «Бат-Ям» - 3:0. Рік почали з перемоги

Щоб дістатися з Кейсарії, де розташувався тренувальний табір динамівців, до місто Бат-Ям, команді довелося подолати шлях у п’ятдесят кілометрів уздовж середземноморського узбережжя. Ранній початок матчу, а стартовий свисток арбітра пролунав об 11:30, викликаний настанням шабату і бажанням приймаючої сторони присвятити відпочинку законний вихідний.

Перший контрольний матч «Динамо» провело двома складами, в цілому задіявши 23 гравці. У першому таймі Валерій Газзаєв випустив досвідченіших виконавців, які складали кістяк команди в осінній частині сезону, а після перерви дав шанс переважно молодим гравцям. Конкуренція за місце у складі зараз дуже серйозна. Чи не жарт, із 29 гравців (враховуючи Юссуфа і Гіоане), які є у розпорядженні тренера, на наступний збір вирушить імовірно 22-23.

Із розташуванням гравців на полі в першому тайму у шанувальників «Динамо» питань виникнути не має. Відзначу, що на лівому фланзі в захисті вийшов Несмачний, а в півзахисті Маграо. У центрі поля господарем був Вукоєвич, а трохи «вище» за хорвата розташувався Гармаш. Обидва тайми пройшли на половині поля номінальних господарів, всі думки яких були зосереджені на захисті. На вістрі атаки у киян виявляв активність Мілевський, який до забитого м’яча міг двічі засмутити вдало діючого голкіпера. А відзначився Артем на 37-й хвилині, кращим чином покаравши батямівців за брутальність. Епізодом раніше захисник жорстко «в’їхав» нападнику по ногах, через що на полі виникла легка колотнеча. Потім динамівці розвели м’яча, Маграо подав із лівого флангу на кут воротарського майданчика, де Мілевський у дотик переправив м’яча під поперечину. Після цього могли збільшити рахунок Гусєв і Алієв, але переграти кіпера їм не вдалося. Окрім вищезазначених виконавців варто відзначити Дениса Гармаша, який уміло діяв як у відборі, так і в творенні. В середині тайму молодий півзахисник класно пробив метрів із двадцяти, але реакція воротаря не підвела.

Щоб дати кожному викликаному на збір ігрову практику, у другому таймі вийшов інший набір виконавців. У воротах Бойко, центральні захисники Михалик і Парцванія, справа Бетао, зліва Ель Каддурі (до речі, перша гра марокканця після травми). Опорні півзахисники Дедечко і Петров, по правому флангу атакував Зозуля, по лівому Калитвинцев. Нінкович зайняв позицію «під нападником», а на вістрі атаки вийшов Кравець. Наставник «Маккабі Іроні» також провів низку замін, у перерві практично оновивши склад. Співвідношення сил на полі від цього не змінилося. Добре проявив себе Бойко, зумівши парирувати два небезпечних моменти. Причому завдані вони були впродовж однієї хвилини. В атаці в нашої команди активністю відзначалися Нінкович і Кравець, справно працювали фланги. Під кінець першої години гри відбувся смішний епізод. Зозуля з порушенням правил був зупинений у штрафному майданчику, проте арбітр цього не помітив. Роман не розгубився, взявши м’яча до рук і ударом ногою відправив його до воріт. Арбітр зустрічі не вгледів у цьому порушення правил і вказав на центр поля, як відразу був атакований розлюченими ізраїльтянами. Лише після наради з лайнсменом була відновлена справедливість для місцевої команди, а «Бат-Ям» пробив вільний удар.

Такий розвиток подій анітрохи не збентежив киян, які вже в наступній атаці подвоїли рахунок. Зозуля на лінії штрафного майданчика зумів зберегти м’яча і віддати його Кравцю, який метрів із п’ятнадцяти потужно відправив його до «дев’ятки». А крапку в грі поставив Влад Калитвинцев, добивши у ворота м’яч, який парирув голкіпер. Вітаємо наймолодшого на зборі динамівця з результативним ударом у своєму першому матчі за основний склад!

Після гри киян довго не відпускали з Муніципального стадіону Бат-Ям. Близько трьох сотень уболівальників команди на Землі обітованій, більшість з яких прийшли у клубних футболках і шарфах, брали автографи і фотографувалися. Приїзд «Динамо» до передмістя Тель-Авіва став чудовим подарунком для людей, які навіть після багатьох років життя в Ізраїлі вболівають за команду своєї молодості. Наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе 24-го січня з клубом другої ліги Ізраїлю «Хапоель Умм аль-Фахм».

 

 

Контрольний матч

«Динамо» - «Бат-Ям» - 3:0 (1:0).

«Динамо» (перший тайм):
Шовковський, Несмачний, Алмейда, Хачеріді, Єременко, Маграо, Вукоєвич, Гармаш, Гусєв, Алієв, Мілевський.

«Динамо» (другий тайм): Бойко, Ель Каддурі, Парцванія, Михалик, Бетао, Калитвинцев, Петров, Дедечко (Шалаєв, 68), Нінкович, Зозуля, Кравець.

Голи: Мілевський (37), Кравець (63), Калитвинцев (87).

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Кейсарії (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер