»Динамо» – «Бешикташ» – 1:0. Гармаш приносить хеппі-енд

»Динамо» – «Бешикташ» – 1:0. Гармаш приносить хеппі-енд

У рівній грі футболісти «Динамо» створили більше моментів, щоб досягти перемоги, і в результаті домоглися свого. На останній компенсованій хвилині Денис Гармаш утілив зусилля партнерів у забитий м’яч, замкнувши подачу з кутового! Таким чином, на екваторі групового турніру в активі нашої команди п’ять очок та друге місце в турнірній таблиці.

Зігравши в перших двох турах внічию, динамівці були просто зобов’язані в третьому матчі групи перемагати «Бешикташ». Господарі активно розпочали зустріч. За своїм змістом вона чимось нагадувала нещодавню гру з донецьким «Шахтарем», в якій у першому таймі наші гравці повністю перевершували суперника, але створені можливості для взяття воріт використати не спромоглися. Господарям бракувало спокою й холоднокровності на завершальній стадії. Чого лише вартий вихід віч-на-віч номінального в цій зустрічі захисника Гусєва. Олег підключився до атаки й зігравши у «стінку» з Мілевським вийшов на ударну позицію. На жаль, м’яч пройшов поряд зі стійкою. У перші півгодини небезпечні моменту біля воріт Гонена виникали приблизно раз у п’ять хвилин. Удар Шевченка парирує воротар, Мілевський пробив у захисника, Ярмоленко спрямував м’яча у стійку... Гості намагалися не відсиджуватися в захисті, проводячи небезпечні контратаки. Основна небезпека в них виходила від Еду. Незважаючи на нулі на табло, в ігровому плані перший тайм динамівці можуть записати до активу.

Бачачи старання гравців, у другому таймі Юрій Сьомін не став вносити корективи до складу, але продовжити в руслі першого тайму динамівці не змогли. «Бешикташ» відійшов від своїх воріт, перевівши гру до центра поля. М’яч все рідше став доходити до нападників Ідейє та Мілевського, яким у його пошуку доводилося відтягуватися назад. Під завершення першої години гри міг відкрити рахунок Ідейє, але головою спрямував м’яча після навісу Ярмоленка вище воріт. Динамівцям бракувало комбінаційного гравця в центр поля. Умовного Белькевича, який міг як віддати вперед точну передачу, так і притримати м’яча. Юрій Сьомін випустив Алієва, але стати мозком команди, організатором її гри в Олександра не склалося.

Розуміючи складність турнірної ситуації, на останніх хвилинах зустрічі динамівці всією командою пішли вперед. Спочатку міг забити Алієв, але м’яч після його удару з лінії штрафного майданчика просвистів вище за поперечину. Коли пішла третя компенсована хвилина, а погляд арбітра все частіше падав на хронометр, динамівці заробили право на кутовий. Гусєв швидко подав м’яча, а Гармаш, який залишився ніким не прикритий, із десяти метрів хорошим ударом переправив м’яча до кута воріт – 1:0!

Початок нинішнього сезону в групі Ліги Європи як дві краплі води схожий на попередній, в якому «Динамо» спочатку в двох матчах награло лише на одне очко, зате потім сповна надолужило прогаяне, здобувши три перемоги поспіль і в результаті посівши перше місце. Тепер попереду на команду Юрія Сьоміна чекають два виїзних матчі з головними суперниками по групі – «Бешикташем» та «Сток Сіті». Шість очок у цих зустрічах зроблять завершальну гру з «Маккабі» формальністю. Побажаємо динамівцям впоратися з цим непростим завданням.

Он-лайн матча

Фотогалерея матча

ДИНАМО – БЕШИКТАШ – 1:0 (0:0).

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко (99.Дуду, 82), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (8.Алієв, 60), 11.Ідейє, 17.Михалик, 19.Гармаш, 20.Гусєв.

«Бешикташ»: 99.Гонен, 3.Койбаші, 6.Сивок, 7.Куарежма – кап (8.Кавлак, 90+3), 13.Хілберт, 15.Ауреліо, 18.Уйсал, 20.Сімао, 28.Ернст, 33.Еду (23.Голошко, 72), 55.Коркмаз.

Гол: Гармаш (90+4).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер