Чотири «подарунки» синам Ейлату

Чотири «подарунки» синам Ейлату

На десятий день після виходу з відпустки «Динамо» провело перший контрольний матч. Традиція починати ігровий цикл матчами із суперниками невисокого рівня була підтримана цього року в особі футбольного клубу міста Ейлат. З івриту «Бней Ейлат», саме така назва сьогоднішнього суперника динамівців, перекладається як «сини Ейлату». Гравці мають амторський статус, щодня тренуючись і готуючись до виступу в Лізі Алеф, аналогу нашої другої ліги.

Утім, вистачить про суперника, який, варто віддати йому належне, провів зустріч у коректній боротьбі, не компенсуючи недолік у класі брутальними прийомами. Проти «синів», чи «соняшників», як ще команду називають у місті, в кожному з таймів Юрій Сьомін випустив різні склади. Знову з капітанською пов’язкою «Динамо» на поле вивів Шовковський, при тому, що також на полі були Мілевський та Шевченко. До речі, у рамку воріт Олександра не було завдано жодного удару. Доведеться воротарю показати свою майстерність у наступних матчах, із сильнішими суперниками. Без роботи залишився і Коваль, за 45 хвилин Максим парирував один удар, зі штрафного.

Зате колеги Шовковського та Коваля в роботу вступали чи не кожну хвилину. Перипетії поєдинку змальовані в он-лайн трансляції, додамо лише, що окрім чотирьох забитих м’ячів ще чотири удари динамівців поцілили у стійки й поперечини, також не використані виходи віч-на-віч та інші небезпечні моменти. Будемо вважати, забиті м’ячі кияни припасли для подальших матчів, бажано – офіційних.

За першою грою, проведеною після великих навантажень на тренуваннях, складно робити певні висновки. Функціональні кондиції гравців далекі від оптимальних, та й ігрові зв’язки за Юрію Сьоміна зазнали змін, потрібен час для їхнього закріплення на практиці. У першому таймі вийшли досвідченіші виконавці, на яких минулого року лягло основне навантаження. Тут дії команди виглядали більш цілісними, комбінації осмисленими, з великою кількістю завершальних ударів. Добре виглядала пара нападників Мілевський-Ярмоленко, підтримувана креативним тріо Єременко-Шевченко-Нінкович. У центрі захисту знову возз’єднався дует Юссуф-Михалик, який Юрій Сьомін награвав ще під час першого приходу до «Динамо». Зважаючи на силу суперника висновки про його дії робити передчасно. Після перерви у динамівців активно працювали фланги атаки, тон на яких задавали Гусєв та Зозуля. Був активним Андре, двічі партнери виводили його віч-на-віч із воротарем, в одному випадку удар бразильця досяг мети.

У суботу в Ізраїлі шаббат, вихідний оголосив підопічним і Юрій Сьомін. Із ранку Вінченцо Пінколіні проведе розминку, після чого кожен обиратиме на розсуд, як провести вільний час. Хтось із динамівців вирушить на екскурсію до сусідньої Йорданію, до міста Петра, інші зможуть позасмагати на пляжі Червоного моря, викупатися в його теплих водах, чи прогулятися набережною Ейлату. В неділю команда продовжить підготовку, а наступний контрольний поєдинок проведе 25-го січня проти «Маккабі» з Хайфи.

 

«Динамо» – «Бней Ейлат» – 4:0 (2:0).

«Динамо» (1 тайм):
Шовковський, Попов, Юссуф, Михалик, Данило Сильва, Вукоєвич, Нінкович, Шевченко, Єременко, Ярмоленко, Мілевський.

«Динамо» (2 тайм): Коваль, Несмачний, Хачеріді, Алмейда, Бетао, Гіоане, Гармаш, Зозуля, Гусєв, Андре, Кравець.

Голи: Ярмоленко (14), Шевченко (34), Андре (53), Гусєв (88).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер