»Динамо» – «Брага»: арбітри з Голландії

»Динамо» – «Брага»: арбітри з Голландії

Стали відомими арбітри, які будуть працювати на першому матчі чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА між «Динамо» та португальською «Брагою».

Арбітр у полі – Бйорн Куйперс (Bjorn Kuipers). Майбутній рефері народився 28 березня 1973 року. Оскільки його батько був футбольним арбітром, Бйорн вирішив піти по стопах батька вже в юному віці. У 2006 році отримав статус ФІФА, в тому ж році обслуговував фінал ЧЄ (U-17). З 2009-го року входить до категорії арбітрів «Еліт», працював на торішньому клубному чемпіонаті світу в Абу-Дабі.

Це вже не перша зустріч Куйперса з «Динамо». Не далі, як минулого сезону, голландець зафіксував поразку «Динамо» в Барселоні (0:2) в рамках групового турніру Ліги чемпіонів. Доводилося йому відвідувати й Україну, причому обидва рази в сезоні 2008/2009: спочатку Харків, де «Металіст» у груповому турнірі Ліги Європи розійшовся миром із «Гертою» (0:0), а потім Донецьк, коли «Шахтар» у 1/16 фіналу Ліги Європи переграв московський ЦСКА (2:0).

Допомагати головному арбітру будуть його співвітчизники – Сандер ван Рокель (Sander van Roekel) та Норбертус Симонс (Norbertus Simons). За порядком у штрафному майданчику будуть стежити додаткові асистенти – Ричард Лісвельд (Richard Liesveld) та Ед Янссен (Ed Janssen). Резервний арбітр – Пол ван Бокель (Pol van Boekel).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер