»Динамо» – «Дніпро»: як це було

»Динамо» – «Дніпро»: як це було

«Динамо» і «Дніпро» брали участь у всіх чемпіонатах України, яких, разом із нинішнім, налічується вже 18. За цей час команди провели 35 матчів. Явна перевага за «динамівцями» (23 перемоги та п'ять поразок; різниця м'ячів – 65:31), але «Дніпро» завжди було і залишається непростим суперником для киян. Що й доводять матчі останніх років, в яких дніпропетровці раз по раз відбирають дорогоцінні очки у динамівців.

Усього в Києві «Динамо» і «Дніпро» зіграли 17 поєдинків, в яких 12 разів святкували успіх динамівці, двічі фіксувалася нічия, тричі на свій рахунок перемоги записували гості.

Найпопулярніші рахунки протистояння – мінімальна суха перемога однієї з команд 1:0, а також упевненіші 2:0. Такі рахунки фіксувалися в матчах по сім разів.

Найкращих бомбардирів у матчах між «Динамо» і «Дніпром» в своїх командах уже немає. У киян більше за всіх м'ячів у ворота дніпропетровців забив Андрій Шевченко. Хоча Андрій вже не один рік грає за межами України, його результат у 6 забитих м'ячів ніхто з динамівців поки що перевершити не може. У «Дніпра» найвлучніший стрілець – Юрій Максимов (після виступів в «Дніпрі» тривалий час захищав кольори «Динамо»). Цікавий факт: найкращий бомбардир «Дніпра» в матчах із «Динамо» забивав у ворота суперників у футболках обох команд.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер