»Динамо» – «Дніпро»: історія протистояння

»Динамо» – «Дніпро»: історія протистояння

«Динамо» та «Дніпро» брали участь в усіх 19-ти чемпіонатах України. За цей час команди провели 37 матчів. Очевидна перевага за динамівцями (25 перемог, сім нічиїх і п’ять поразок, різниця м’ячів – 69:32), але «Дніпро» завжди було і залишається непростим суперником для киян. Що й доводять матчі останніх років, в яких дніпропетровці раз по
раз відбирають дорогоцінні очки в динамівців.

Загалом у Києві «Динамо» та «Дніпро» провели 18 поєдинків, в яких 11 разів святкували успіх динамівці, п’ять разів фіксувалася нічия і двічі на свій рахунок перемоги записували гості. Найпопулярніший рахунок протистояння – перемога однієї з команд з рахунком 2:0, яка фіксувалася вісім разів.

Найкращим бомбардиром «Динамо» в матчах із «Дніпром» є Андрій Шевченко, який влітку 2009 року повернувся до Києва після десяти років виступів у «Мілані» та «Челсі». Його показник у шість забитих м’ячів ніхто з динамівців поки що перевершити не може.

У «Дніпра» найвлучніший стрілець із трьома голами – Олег Венглинський, який у різні часи захищав кольори «Динамо» та «Дніпра», і відзначався як у воротах дніпропетровців, так і у воротах киян.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер