»Динамо» – «Дрогеда» – 2:2. Адреналін останніх хвилин

»Динамо» – «Дрогеда» – 2:2. Адреналін останніх хвилин
Алієв відкриває рахунок

Ох, нелегким вийшов домашній матч «Динамо» проти «Дрогеди». Гол Алієва на початку зустрічі, здавалося, поклав початок розгрому скромного за нашими мірками ірландського клубу. Але не так сталося, як гадалося. Відбиваючи атаки динамівців, «дроги» наприкінці першого тайму не без допомоги арбітра, який вгледів в боротьбі Ель Каддурі і Бейкера порушення правив, з пенальті зрівняли рахунок і весь другий тайм тримали в напрузі вболівальників динамівців. Господарі, здавалося, «обстріляли» ворота Евінгса з усіх можливих позицій. Але мети досяг лише удар Мілевського з пенальті, призначеного за порушення правил проти Бетао. Останні хвилини зустрічі були за гостями. Динамівці ледь не поплатилися за послаблення в захисті й дозволили створити низку небезпечних моментів біля воріт Луценка. На щастя, «дроги» реалізували лише один з них і звели матч внічию – 2:2. «Динамо» вийшло до третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, де зустрінеться з московським «Спартаком».

П'ять поєдинків за перші дев'ятнадцять днів футбольного сезону не могли не позначитися на ігровій формі команди Юрія Сьоміна. Бачивши втому гравців, тренер дав змогу відпочити деяким з них – Олександру Шовковському, Андрію Несмачному, Артему Мілевському, Максиму Шацьких. Втім, стартовий склад команди ніяк не можна назвати «не основним». Сьомін неодноразово повторював, що в його обоймі є 13-14 гравців основного складу і зараз, судячи з усього, прийшов час ротації. Тіберіу Гіоане вивів команду на поле з капітанською пов'язкою, а в другому таймі в єврокубках дебютував Микола Морозюк.

80 перших хвилин київського матчу стали продовженням гри в Дубліні. Динамівці методично шукали шляхи до воріт Евінгса, тринькаючи один за одним важко створені моменти. У першій грі гравці «Динамо» 25 разів пробили по воротах, у другій – чи не більше. Двічі удари Алієва і Гіоане влучали в каркас воріт, в інших моментах просто фатально не щастило Кравцю, Мілевському, Вукоєвичу, Нінковичу.

Варто віддати належне ірландцям. Непомітна і мало кому відома в Європі до матчу з «Динамо» команда піднесла киянам чудовий урок. Перш за все – матч складається з 90 хвилин плюс доданий арбітром час і аж ніяк не секундою менше. Останні десять хвилин «Дрогеда» кинула в атаку всі сили і цілком могла досягти успіху. Зрівнявши рахунок, «дроги» створили дві чудові можливості для взяття воріт, але футбольний Бог цього вечора явно був прихильний до «Динамо». Не врятував і Тарас Луценко, в якого, незважаючи на поважний вік, позначилася відсутність досвіду матчів такого рівня. Цього вечора Тарас ледь не повторив свій сумний рекорд. У двох своїх попередніх матчах Ліги чемпіонів, проти «Ліона» і «Спортинга», Луценко пропускав по три м'ячі. На щастя, «Дрогеда» обмежилася двома, пропустивши «Динамо» в третій кваліфікаційний раунд.

Інфарктна кінцівка зустрічі дасть тренерському штабу чимало інформації для роздумів. Чому в найвідповідальніший момент вся команда, немов зомбована, спостерігала за далеко не хитромудрими атаками суперника? Куди подівся пресинг у другому таймі, невже вже на старті сезону фізичний стан гравців залишає бажати кращого? Де надійність і підстраховка в захисті? І, нарешті, якщо не забивати м'ячі, навіть створивши тисячу небезпечних моментів перемогти у футболі неможливо.

Сподіватимемося, холодний душ від «Дрогеди» стане повчальним для команди, що претендує на Лігу чемпіонів. І вже в матчі зі «Спартаком» ми побачимо зовсім інше «Динамо». За яке не буде соромно.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер