»Динамо» - ФК «Харків» - 1:0. Мінімальна перемога за повної переваги

»Динамо» - ФК «Харків» - 1:0. Мінімальна перемога за повної переваги

Невдача в Кривому Розі в останньому турі чемпіонату України не давала динамівцям щонайменшого права на розслаблення. Команда Юрія Сьоміна в поєдинку з ФК «Харків» вийшла на поле в бойовому настрої і вже до 10-ї хвилини повела в рахунку. Мілевський скинув м’яча під удар Нінковичу, який з району 11-метрової позначки був точний. Надалі кияни повністю володіли ініціативою, створивши безліч небезпечних моментів біля воріт Стойка. Проте збільшити перевагу так і не спромоглися. Перемігши 1:0, «Динамо» продовжує на дванадцять очок випереджати «Шахтар» і з упевненістю вийшло на фінальний відрізок чемпіонату.

У стартовому складі в поєдинку проти харків’ян вийшли Алієв, Нінкович, Юссуф і Гусєв, які пропускали матч із «Кривбасом». Тактична схема була традиційна для домашніх матчів команди: 4-4-2. Приємно, що з перших хвилин місце на правому фланзі півзахисту зайняв Олег Гусєв. З кожною проведеною на полі хвилиною до Олега приходить упевненість. Через рік після важкої травми Гусєв майже на 100% повернув колишні кондиції. Залишається набратися впевненості і взаєморозуміння з партнерами. Бачивши в Олега величезне бажання, глядачі тепло вітали 26-річного футболіста, а в другому таймі дружньо скандуючи «Гусєв! Гусєв!» проводили з поля.

Не відкладаючи справу, з перших хвилин динамівці провели низку небезпечних атак. Переважно всю гру в атаці господарі будували через Алієва і Мілевського. Особливо активний цього дня був Артем. Саме його нехитра скидка м’яча на Нінковича призвела до взяття воріт. Мілевський відтягнув на себе двох захисників, а Мілош, який залишився на самоті, спромігся прицільно пробити в дальній від Стойка кут. На короткий час суперник перехопив ініціативу, що вилилося в нетривале володіння м’ячем у центрі поля. Варто відзначити, за весь матч харків’яни завдали два удари, обидва з яких не змусили працювати Богуша – м’ячі пройшли повз ворота.

Перерахування небезпечних моментів біля воріт Стойка займе набагато більше місця. Алієв багато разів пробивав по воротах зі штрафних, Мілевський «запоров» кілька вигідних моментів, добре підключився до атаки Юссуф. В цілому динамівці завдали по воротах п’ятнадцять ударів, дві третини з яких йшли в рамку. Дуже прагнули забити Алієв і Мілевський. Але поки наша пара разом із Бангура по черзі забиває, синхронно тримаючись нагорі реєстру бомбардирів, лідерство в ньому впевнено захопив Ковпак із «Таврії». На рахунку сімферопольця вже 14 м’ячів, на два більше ніж в Алієва і Бангура.

Чергова перемога на 99% забезпечила динамівцям перше місце в чемпіонаті. Проте думки про це не особливо забивають голови гравців і тренерів. Попереду надважливі півфінальні матчі Кубка УЄФА з донецьким «Шахтарем», на підготовку до першого з яких залишається лише три дні.

ДИНАМО – ФК ХАРКІВ – 1:0 (1:0)

"Динамо":
31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Саблич, 8.Алієв, 10.Бангура (70.Ярмоленко, 58), 20.Гусєв (7.Корреа, 58), 25.Мілевський, 30.Ель Каддурі – кап, 36.Нінкович, 40.Юссуф.

ФК "Харків": 32.Стойко, 5.Комарницький – кап, 6.Козюберда (23.Гринченко, 83), 9.Кабанов, 11.Ксьонз, 14.Чеберячко, 20.Платон, 25.Паньковець, 33.Білий, 34.Милько, 50.Фартушняк.

Гол: Нінкович (10).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер