Починали в Лізі, продовжимо в УЄФА

Починали в Лізі, продовжимо в УЄФА
Роман Єременко, фото А.Лукацький

Перемога «Динамо» в завершальному поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів над «Фенербахче» з рахунком 1:0 стала логічним завершенням першої частини єврокубкового сезону. Динамівці за всіма статтями переграли опонентів, перш за все – тактично, і з почуттям виконаного обов'язку вирушили в довгоочікувану відпустку. Єдиний гол господарі забили в середині першого тайму. Відзначився Роман Єременко, для якого результативний удар став другим за чотири місяці виступів у «Динамо». Посівши в групі третє місце, в лютому «Динамо» продовжить виступи в 1/16 фіналу Кубка УЄФА.

Стартовий склад «Динамо» був прогнозований і відрізнявся від попереднього поєдинку в Лізі чемпіонів з «Арсеналом» заміною дискваліфікованого Алієва на Черната, а також поверненням після травми Михалика. Не варто було очікувати, що з перших хвилин господарі підуть великими силами в атаку в надії достроково зняти питання про переможця. Невелика територіальна перевага впродовж практично всього матчу була у стамбульців, проте стосувалося це лише середини поля. При щонайменшому наближенні до штрафного майданчика всі без виключення динамівці «включали» пресинг і перекривали вірогідні шляхи розвитку атак. Загалом, за весь матч гості не створили жодного реально небезпечного моменту біля воріт Богуша. Єдине, наприкінці першого тайму Гуїза виграв позицію в захисника і пробив прямо в руки динамівському кіперу. Також не можна сказати, що круговерть біля воріт Волкана заводили динамівські форварди. Кілька разів воротарю довелося вступати в гру, рятуючи команду від точних ударів Гіоане та Вукоєвича, а при виході на ворота Кравця зумів йому завадити пробити по порожніх воротах. На полі була рівна гра, а перемогла команда, яка змогла реалізувати один з нечисленних моментів.

Центральною фігурою в матчі був Артем Мілевський. За висунутого на вістря атаки Бангура Артем грав з глибини поля, встигаючи виконувати величезний обсяг роботи. Практично всі атаки «Динамо» будувалися через Мілевського, нейтралізувати якого турецьким захисникам так і не вдалося. Блискучим був і гольовий пас: корпусом показавши супернику, що збирається віддавати м'яча на правий фланг Бангура, Артем хитрим ударом вирізав м'яч у протилежний бік, на Єременка. Роману залишалося переправити м'яча у ворота повз Волкана, який вийшов на лінію штрафного майданчика, з чим він успішно впорався.

Переконливо виглядала пара центральних захисників «Динамо»: Михалик-Діакате. Тарас надійно страхував партнерів, а Пап став «королем повітря», виграючи всі верхові дуелі. Не хочеться перехвалити, але в особі Діакате «Динамо» отримало класного захисника європейського рівня, який зумів адаптуватися до українських реалій. В усякому разі, звітний матч став чи не найкращим для сенегальця за півтора роки виступів за «Динамо».

За підсумками групового турніру кияни посіли третє місце. Аналіз першої частини єврокубкового сезону ще доведеться провести, але хочеться повторити слова Сьоміна, які були сказані напередодні поєдинку: «В жодному з п'яти матчів (тепер уже шести, - прим. ред.) «Динамо» по грі не поступилося супернику». Вісьмох набраних очок виявилося достатньо для продовження виступів у Кубку УЄФА. Побажаємо динамівцям успіхів у цьому престижному турнірі. А вірним уболівальникам команди щиро дякуємо за підтримку. Спасибі, до зустрічі на футболі!

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер