»Металіст» - «Динамо» - 2:2. Срібло проти бронзи

»Металіст» - «Динамо» - 2:2. Срібло проти бронзи

Матч між «Металістом» і «Динамо» був би центральним у заключному турі чемпіонату України, якби не одне «але». Попри результат зустрічі у Харкові доля золотих нагород вирішувалась у Донецьку, де в зустрічі місцевих команд перемога гарантувала «Шахтарю» чемпіонство. Обійшлось без несподіванок: «Шахтар» без проблем розгромив «молодших братів» 4:1 і вчетверте в історії став чемпіоном України. «Динамо», у свою чергу, зіграло внічию 2:2 із «бронзовим» «Металістом» і вп’яте задовольнилось срібними медалями чемпіонату.

Напередодні останнього матчу в сезоні Юрій Сьомін позбавився доброї половини гравців основного складу. Травмовані воротар Шовковський, півзахисник Гусєв, пара центральних захисників Юссуф-Михалик. Не зміг вийти на поле Несмачний і дискваліфікований Бангура… Шукати виходи з подібних ситуацій динамівському наставнику не звикати. От тільки як вийти «сухим з води», коли грати в гостях з третьою командою України, добре укомплектованим й амбіційним колективом тренера Мирона Маркевича? Харків’яни за підтримки заповненого стадіону спіймали кураж, діяли натхненно, самовіддано бажаючи наче «на закуску» подарувати вболівальникам хорошу гру і позитивний результат. У підсумку, рахунок 2:2 відповідає стану справ на полі.
Переживаючи кадрові проблеми, Юрій Сьомін, як і в попередньому турі, кидає у бій молодь. В «основі» вийшли недавні дублери Мандзюк, Кравець і Морозюк, на заміну Олейник. Склад змінюється практично в кожному матчі – динамівцям не вистачає зіграності. Не виявилось і лідера на полі, готового повести за собою команду. Особливо це стало помітно у другому таймі, у якому через травму не зміг зіграти Карлос Корреа.
Господарі відкрили рахунок наприкінці першого тайму. Це Марко Девіч, кращий гравець харків’ян у сьогоднішньому матчі, та й, мабуть, у всьому сезоні, виграв верхову боротьбу у головою відправив м’яч у дальній кут воріт. У другому таймі динамівці провели кілька небезпечних контратак, в одній із яких Ель Каддурі вдало замкнув простріл Морозюка з протилежного флангу. Найнапруженішою і найвидовищнішою виявилась остання пятнадцятихвилинка зустрічі. Спочатку чудовий за виконанням удар забив Девіч. Марко прийняв флангову передачу Рикуна і дотиком навісним ударом переправив м’яч у дальній кут. Через хвилину Маркевич замінив кращого бомбардира чемпіонату України і глядачі оваціями проводжали гравця з поля. У доданий арбітром час динамівці зуміли зрівняти рахунок, а могли й вийти вперед. У підсумку бойова нічия 2:2.

«Металіст» став єдиною командою в чемпіонаті, якій «Динамо» поступилось за сумою очних зустрічей. Нагадаємо, що в першому турі в Києві харків’яни перемогли динамівців 1:0. З усіма решта суперниками у динамівців співвідношення сил на свою користь. Однак це, на жаль, не відобразиться у підсумковій турнірній таблиці… Повний аналіз сезону, що минув, буде проведено на офіційному сайті найближчим часом. А поки побажаємо динамівцям добре відпочити, набратись сил на новий футбольний рік і надалі радувати вболівальників лише чемпіонською грою і результатом.

 

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер