»Динамо» – «Гент» – 3:0. До Бельгії – в гарному настрої

»Динамо» – «Гент» – 3:0. До Бельгії – в гарному настрої

Три забитих м’ячі стали логічним завершенням першого матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" проти "Гента". Відрадно, що всі вони влетіли у ворота гостей із Бельгії, а їхніми авторами стали Ярмоленко, Шевченко та Зозуля. Наступної середи, на стадіоні міста Гента "Жюль Оттенштадіон", відбудеться поєдинок-відповідь, в якому і визначиться команда, що пройшла до стадії плей-оф.

У кожній із трьох ігор у нинішньому сезоні "Динамо" забивало по два м’ячі. Результат цілком непоганий, проте насторожував інший показник – графа "пропущені м’ячі". Там значилася неприємна цифра "чотири". Саме захист став найвразливішою ланкою в ігровому ансамблі Валерія Газзаєва, що не могло не бентежити напередодні старту в єврокубках. На радість уболівальників, гра проти "Гента" частково зняла пелену побоювань, надавши впевненості на майбутній тривалий сезон.

Суперник "Динамо" виявився добротною за європейськими мірками командою, яка зірок із неба не хапає, але і свого не віддасть. Упродовж усієї зустрічі кияни мали невелику територіальну перевагу, яку раз по раз утілювали в забиті м’ячі. Позначився вищий клас гравців, не обійшлося і без дещиці успіху. Практично за всіма ігровими показниками "Динамо" перевершило "Гент": удари вбік воріт – 12 проти 1, кутові – 6 проти 4. За весь матч бельгійці не завдали жодного удару у рамку воріт, тоді як в активі динамівців таких чотири. Відрадно, що три з них знайшли віддзеркалення на табло стадіону.

На 19-й хвилині Ярмоленко підхопив м’яча, який відскочив від воротаря, пішов від захисників і з лінії штрафного майданчика пробив точно в кут. Повівши в рахунку, динамівці на певний час віддали ініціативу супернику, вичікуючи черговий результативний штурм воріт. Припав він на кінцівку зустрічі, коли перевага господарів стала просто-таки тотальною. Спочатку Шевченко зіграв у "стінку" з Гармашем і вийшовши на ударну позицію зльоту забив другий м’яч (до речі, в нинішньому сезоні Андрій показує відмінну результативність, відзначаючись у четвертій грі поспіль), а вже в компенсований арбітром час Зозуля реалізував вихід віч-на-віч із Йоргачевичем, встановивши остаточний рахунок у матчі. Рахунок комфортний, що дозволяє їхати до Гента з упевненістю в успіху у двохматчевій дуелі.

ДИНАМО – ГЕНТ – 3:0 (1:0)

«Динамо»:
71.Бойко, 2.Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (18.Бертольйо, 50; 44.Алмейда, 90), 17.Михалик, 19.Гармаш, 21.Маграо, 23.Єременко (49.Зозуля, 76).

«Гент»: 29.Йоргачевич, 4.Майрі (7.Смолдерс, 73), 13.Дуарте, 5.Ханствайт, 31.Гронден, 9.Лейє (23.Арбайтман, 59), 6.Вілс, 8.Тийс – кап, 26.Лепойнт, 19.Де Смет (16.Кулібалі, 83), 11.Ель Ганассі.

Голи: Ярмоленко (19), Шевченко (80), Зозуля (90+1).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер